Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Klar for å sylte?

Norske jordbær er her! Og det er nå det gjelder! Hva med å handle inn mer en du kan spise en regnværsdag og lage syltetøy? Strawberry preserve for eksempel er kjempegodt og deilig å ha på lager når vinteren først setter i gang. Eller hva med jordbær og rabarbra syltetøy tilsatt litt vanilje?
Jeg klarer nesten ikke å vente til bringebærsesongen er på plass – da skal det både plukkes og syltes! Bringebærsyltetøy er favoritt syltetøyet her i huset – enkelt og greit. Men bringebær egner seg også i kombinasjon med annen frukt – aprikos og bringebærsyltetøy for eksempel. Og når først bringebærene er her er det stor sannsynlighet for at du også får tak i/ kan plukke solbær og rips. Har du nok solbær er det bare å sette i gang og lage solbærsirup. Og ripsgelé, ja det er bare en klassiker.
Moreller elsker jeg! Hvert år må jeg smake, og hvert år krysser jeg fingre for at det ikke skal klø noe i granskauen i halsen. Kanskje jeg er heldig i år. Hvis ikke kan jeg trøste meg med syltetøy av moreller og balsamico – det kan jeg nemlig spise!
Selvplukkede blåbær lager det beste blåbærsyltetøy. Da er det meg og bikkja som står krumrygget i skogen og plukker så mye vi orker – dvs jeg plukker, bikkja spiser. Vil du ikke stå lenge i skogen kan du plukke en håndfull og lage pannekaker med blåbær. Ingenting er bedre enn det!
Å ja, jeg gleder med til å sylte – nesten så mye at jeg ønsker meg en del regnværsdager…
Flere sylteoppskrifter finner du her.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 2. juli 2012

    Ikke noe i veien for at du lager syltetøy du også! 🙂

  • Reply coffee in a cup 28. juni 2012

    aah, det saa godt ut! og saa minner det meg om mormors jordbaersyltetoey – beste syltetoey paa jord!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »