Brownie cookies – del 1

Brownie cookies

Ja, så ble det (endelig) litt dårlig vær i dag. Etter en ordentlig opprydning (for det får man jo heller ikke gjort så lenge solen skinner) var det tid for baking. Eldstemann fikk lov til å bestemme og etter å ha vært innom oppskrifter på Epicurious og Martha Stewart falt valget på en superenkel oppskrift fra Donna Hay. Denne oppskriften er allerede gjengitt hos en del bloggere, men nå finnes den her også på Mat på Bordet. Eneste forskjell er at jeg har sløyfet peanut butter frosting. Vi kom heller opp med en idé om å lage en ‘brownie cookie icecream sandwich’.

Å lage is er jo heller ikke en dum ting å bedrive tiden med en overskyet dag. Vi følte for litt salt og valget falt derfor på en salt karamell is. Yepp, du leste riktig! Salt karamell is ligger nå og avkjøler i kjøleskapet i påvente av en runde i iskremmaskinen i morgen for så å bli klemt mellom to brownie cookies. Høres ikke det ganske så ållright ut? Og om det skulle bli gråvær i morgen igjen, ja, da inviterer vi alle naboer over på en ‘brownie cookies icecream sandwich’ kalass og gleder oss over at det er litt dårlig vær innimellom.
du trenger (ca. 24 cookies)

  • 300g kokesjokolade hakket
  • 40g smør
  • 2 egg
  • 150g sukker
  • 1ts vaniljeesktrakt
  • 35g mel
  • 1/4ts bakepulver

ovn temp 180C

Smelt smøret. Ha 200g av sjokoladen opp i og rør til smeltet.

Pisk egg og sukker til en blek, luftig eggedosis. Dette tar gjerne en 10 minutters tid med kjøkkenmaskin. Rør inn mel og bakepulver. Rør så inn sjokoladeblandingen. Brett inn resterende hakket sjokolade. La deigen stå en 10 minutters tid, den vil stivne noe.

Ha deigen skjevis over på et bakebrett dekket med bakepapir, jeg fikk plass til 12 stk per brett. Sett i forvarmet ovn og stek i 8-10 minutter. La de avkjøle helt på brettet.

Spis som er eller lag iskrem sandwich slik vi skal gjøre i morgen.

Og her er del 2 – brownie cookie iskremsandwicher….

Brownie cookies

Kommentarer

  • Reply Christine 25. mai 2014

    Super oppskrift!!

    • Reply Ina Johnsen 27. mai 2014

      Ikke sant Christine 🙂 Smaker kjempegodt som iskremsandwich med is klamt mellom to browniecookies….

  • Reply Solveig 18. mars 2014

    Er ovnstemperaturen 180 grader på varmluft?

    • Reply Ina Johnsen 19. mars 2014

      Ja, det er det 🙂

  • Reply Mat på Bordet 30. desember 2013

    circa 25 cookies

  • Reply Anonymous 19. desember 2013

    Hvor mange blir det ca? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 4. desember 2013

    Juhu!
    Alle som brøyter i snøstorm fortjener riktig så mange deilige browniecookies! Og ekstra spesielle ble de og med firkløver da gitt – bra tenkt!

  • Reply Anonymous 4. desember 2013

    Jippi:)
    De ble kjempefine og supergode:)
    Stolt og fornøyd konemor når gubben kommer hjem i dag. Tenkte jeg måtte lage litt kos til han skal på lang brøyterunde i snøstormen i morgen:)

    Ps hadde bare 200 gr kokesjokolade, men hva gjorde vel det når jeg hadde firkløvesjokolade som jeg kunne ha i:)

  • Reply Line 26. november 2013

    Hei!
    Vet du hvordan holdbarheten er på disse? Ser for meg at dette kan være en fin vertinnegave, men spørsmålet er jo om de kan baskes før jul og tas med – eller om de må bakes samme dag/dagen før?

  • Reply Mat på Bordet 19. desember 2012

    Hei Karima! Jeg finner vaniljeekstrakt på Centra, Ultra og noen større ICA butikker. Men finner du ikke så er alternativene dine å lage selv eller bestille på nett ja 🙂

  • Reply Karima 18. desember 2012

    Hei! Lurer på hvor du har fått kjøpt vaniljeekstrakt… Har fått kjøpt vaniljepulver på helsekosten, men får ikke tak i vaniljeekstrakt noen steder. Er eneste mulighet å bestille på nett eller lage selv?

  • Reply Mat på Bordet 24. oktober 2012

    Nei. Kokesjokoladen er en hovedingrediens og kan ikke byttes ut med kakaopulver uten at du endrer resten av oppskriften.

  • Reply Anonymous 21. oktober 2012

    Kan du bruke kakaopulver isteden for smelta sjokolade?

  • Reply Mat på Bordet 28. juli 2012

    Ja, det kan du. Bruk 2ts vaniljesukker og 2 ts mindre sukker.

  • Reply Anonymous 25. juli 2012

    Går det greit å bruke vanilje sukker istedenfor ekstrakt?

  • Reply Mat på Bordet 13. juli 2012

    @Grete – ja, bare 35g mel! 🙂 Blir så myke og seige og sjokoladete….

    @Marianne – skriver innlegget nå – publiseres i dag. Var bare så vanskelig å ta bilder…

  • Reply Marianne 13. juli 2012

    Dette så veldig godt ut! Og etter at jeg smakte salt karamellis i Sør-Italia for et par år siden, har jeg drømt om å lage det! Håper derfor del 2 kommer snart 🙂

  • Reply Anonymous 12. juli 2012

    Ser fantastisk ut! Og bare 35 g mel?

    Jeg gleder meg til å prøve!

    Hilsen Grete

  • Reply villanelle1 12. juli 2012

    Nam!

  • Reply Mat på Bordet 12. juli 2012

    @Monica – er nå i gang med isen 😀

    @Eva – he,he, gjerne!

    @Ma – takk for tipset!

  • Reply Anonymous 11. juli 2012

    Såg delicious ut;) KJempefint om du lagar mellomrom mellom tal og gram-enklare å forstå oppskrifta:)
    Klem Ma

  • Reply Eva 11. juli 2012

    oi oi… Hvor bor du? Kan jeg være naboen din i morgen?

  • Reply Monica 11. juli 2012

    Mmmm…gleder meg til fortsettelsen…:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »