Eltefritt brød på grillen

Eltefritt brød på grillen

Ikke akkurat en ny no knead variant, men jeg tenkte at jeg skulle dele dette med dere allikevel. For godt ble det! Men teknikken må utbedres noe. Det er derfor fare for at det kommer enda et innlegg om dette når de virkelig er perfekte.

Til grillmat smaker dette selvsagt ypperlig. Grill brødet før du skal grille maten (grønnsaker, kjøtt, fisk eller hva det nå enn er du skal servere) så kan du enten servere brødet som ‘ventemat’ kanskje med litt hjemmelagd hummus eller pesto eller servere det lunkent og ferskt til måltidet.

Deig lages dagen før som vanlig. Jeg brukte grunnoppskriften men ersattet ca.0.5dl av vannet med olje fra  min hjemmelagde hvitløksconfit. Jeg er nesten blitt gladere i selve oljen enn hvitløksfeddene – det kan brukes til så mangt… Rør sammen deigen etter første hviletid, riv av stykker og sleng det på grillen. Og her er det jeg trenger å utbedre teknikken litt. Først og fremst, pass på at du har en varm grill – min var ikke varm nok og brødet bakte innimellom rillene som du kan se. Neste gang skal jeg også gjøre litt mer flid med deigen, dvs rive av stykker, rulle de lett ut og la de hvile igjen før jeg legger (ikke slenger) de på grillen. Det skal jeg rapportere om når jeg har forsøkt det igjen, som forhåpentligvis ikke er om så altfor lenge. Imens kan du forsøke du også!

Eltefritt brød på grillen

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 17. juli 2012

  Takk for gode tips alle sammen!
  Målet er å lage brødet uten pizzasten eller rist eller plate. Har klart det helt fint med pizza (se http://www.matpaabordet.com/2009/08/pizza-pa-grillen.html) og skal nok klare det med no knead brøddeigen også. Må bare øve meg litt først…:)

 • Reply Ingvild 15. juli 2012

  Funker supert med pizzastein Ina. Vi har gjort det mange ganger 🙂

 • Reply Elisabeth 15. juli 2012

  Ser deilig ut 🙂 kan ev bruke en slik rist som en griller fisk i ? de har mindre mellomrom mellom trådene. så blir det lettere å snu de også. Dette skal jeg jammen prøve i sommer, bare med glutenfritt mel

 • Reply Anonymous 15. juli 2012

  Hva med å legge en pizza stein på grillen og brødene

 • Reply Kort og Søm 15. juli 2012

  Dette må jo bare ha smakt godt! :O)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »