Grillet maissalat

Jeg elsker mais! Å grille hele maiskolber på grillen hører sommeren til. Denne salaten er like god om ikke bedre. Deilig smak av grillet mais krydret med litt vårløk. Server den gjerne lunken til grillmat.
du trenger (til 4-6 pers)
4 maiskolber
4-5 vårløk
olivenolje, salt, pepper
Skjær maisen av kolben. Hold kolben på høykant og skjær maisen av fra midten og nedover. Snu kolben og skjær av resten av maisen. Gjør dette gjerne i en stor skål eller et fat med høy kant da spretter ikke maisen over hele kjøkkenbenken din. Stek maisen i en tørr stekepanne til det begynner å ta til seg litt farge. Målet er å få svarte grillflekker på maisen. Ha så litt olivenolje i stekepannen – 1 til 2 ss – og stek videre til maisen er myk (tilsammen så bør ikke dette ta mer en 5 -10 minutter). Ha maisen i en stor skål og rør inn skivet vårløk mens maisen fortsatt er varm. Smak til med salt og pepper.
Alternativt kan du grille hele kolber over grillen og skjære av maisen når den har avkjølt noe.

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »