Potetsalat med aspargesbønner

Potetsalat er vel noe man ikke kan få nok av og finnes i så utallige mange varianter. Denne er enkel. Poteter og bønner kokes til møre, poteter blandes med en vinaigrette mens de fortsatt er varme og alt blandes deretter med crème fraîche eller rømme om du vil. Enkelt ikke sant?

du trenger (8 pers)

  • 1kg småpoteter, gjerne nypoteter
  • 200g aspargesbønner (ikke noe problem om det blir litt mer eller mindre)

 

til vinaigrette

  • saften av en sitron
  • olivenolje
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 fedd hvitløk
  • salt, pepper
  • 1/2 beger crème fraîche eller rømme

 

Kok poteter såvidt møre. Rens aspargesbønner og skjær de i to eller tre, du bestemmer selv hvor lange du vil ha de. Ha aspargesbønner i potetvannet de siste 3 minuttene av koketiden eller kok de for seg selv.

Lag vinaigrette mens potetene koker. Ha saft av en sitron og 3 ganger så mye olivenolje i et glass med lokk. Tilsett dijon sennep, presset hvitløksfedd og noen gode kvern med salt og pepper. Sett på lokket og rist kraftig. Smak til med salt og pepper.

Når bønnene er ferdig kokt, skyll de i kaldt vann og la de renne godt av. Hell av potetvannet og skjær potetene i to eller fire alt ettersom hvor store de er. Ha potetene i en stor skål og hell ca. 2 dl av vinaigretten over potetene. Vend potetene forsikitig i vinaigretten slik at alle blir godt dekket. Smak potetene. Hell evt. over mer vinaigrette om du ønsker. Husk at smaken blir mildere etter at du har tilsatt crème fraîche.

La potetene avkjøle helt. Rør crème fraîche forsiktig inn i salaten og tilsett asapargesbønner til slutt. La gjerne salaten stå litt slik at smaken får utvikle seg. Server rom temperert.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »