Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Bulgursalat med vannmelon og chevre

Om sommeren skal det være fargerikt! Forresten, hvorfor begrense seg til sommeren, det er flott med farger hele året rundt! Denne salaten gjør susen på fargefronten men også smaksfronten. Sprø avkjølende vannmelonbiter sammen med litt salt, myk chevre blandet med bulgur og kraftig ruccula. Fristet? Prøv da vel….
du trenger (4-6 personer)
4.5dl vann
1 buljongterning (valgfritt)
3dl bulgur, gjerne grov
1/4 vannmelon skjært i 1cm biter
2 vårløk, strimlet
50g ruccula
saft & finrevet skall av 1/2 sitron
3 ss god olivenolje
100g chevre (jeg bruker norsk chevre naturell fra Haukeli)
Kok opp vannet og rør i buljongterning. Bruker du ikke buljongterning bør du salte vannet. Rør i bulgur, ta av varmen, sett på lokk og la det stå og trekke 10-15 minutter til det meste av vannet er absorbert. Sil av evt. resterende væske og skyll med kaldt vann. La vannet renne godt av.
Bland bulgur, vannmelon, vårløk, ruccula, sitronskall, sitronsaft og olivenolje med en lett hånd i en stor skål. Smak til med salt. Strø over chevre ost like før servering.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 23. juli 2012

    @Emma – mmm, ja, den er kjempegod! 🙂

    @chili og kjærleik – Helt enig! Vannmelon er supergodt i salat! Forfriskende og litt søt 🙂 Din kombinasjon hørtes også veldig godt ut!

  • Reply chili og kjærleik 22. juli 2012

    Denne må eg teste. Elskar vannmelon i salat. I går hadde vi vannmelon, ruccola, babyspinat, mozzarella og pinjekjerner. Nydeleg!

  • Reply Emma 20. juli 2012

    Den salladen såg riktigt god ut!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »