Brokkoli slaw – raw brokkolisalat

En god ting kan ikke gjentas for ofte, og dette er en av de gode tingene. Brokkoli-slaw skrev jeg for første gang om sommeren for 2 år siden og den har siden den gang vært en slager i vårt hjem og i mange andres. Jeg serverer den titt og ofte og får alltid den samme gode responsen. Og derfor, for de av dere som ikke liker å grave etter oppskrifter her på bloggen, får du den en gang til her. Og denne gangen også med litt bedre bilde. Jeg oppfordrer deg virkelig til å prøve salaten! Den er enkel å lage og kommer garantert til å imponere enhver gjest.
du trenger

  • 2 brokkoli
  • 50g mandelflak
  • en håndfull tørkede tranebær (kan ertsattes med rosiner, men best med tranebær)
  • 1/2 rødløk, finhakket

 

til dressingen

  • 125ml rømme
  • 75ml majones
  • 2ss cidereddik (eller hvitvinseddik)
  • 1ss sukker

 

Skyll brokkoli. Skjær av mesteparten av stilken og kast (eller spar på den og kok grønnsakskraft med andre grønnsaksrester). Del brokkolien i mindre bukketter og grov hakk de. Bland med resten av ingrediensene.

Bland dressingingrediensene sammen i en skål og hell over salaten. Rør det hele lett sammen. La det gjerne stå litt for smakens skyld. Oppbevares i kjøleskapet men bør helst serveres romtemperert.

Kommentarer

  • Reply Ma 25. mai 2014

    Nydelig salat, så enkelt – så godt!

    • Reply Ina Johnsen 25. mai 2014

      Ja, ikke sant!!
      En av mine favorittsalater 🙂

  • Reply Tone 9. september 2013

    Hei og takk for en nydelig oppskrift som jeg har brukt maaaange ganger og smaker like nydelig hver gang. Bare et lite tips fra meg: du trenger ikke kaste brokkolistilkene. Jeg pleier å grovrense de for blader osv og så rive de og putte de i salaten. De er overraskende saftige og det er jo også tilfredsstillede å utnytte hele råvaren

  • Reply Mat på Bordet 27. august 2012

    Mmm ja, bacon er godt til alt!
    Takk for tipset!

  • Reply Anonymous 25. august 2012

    Kan tipsa om ein litt annan variant..
    Her brukar ein balsamico-eddikk i sjølve «dressingen» oppi hev ein også steikt flesk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »