Rustikk jordbærterte

rustikk jordbærterte

En terte trenger ikke være så perfekt. Nei, det kan være ganske så rustikk som denne for eksempel. For bildets sin skyld tørket jeg opp jordbærsaften som hadde lekket ut av terten under steking, men så tenkte jeg, skal det være rustikt så skal det være rustikt og dermed får dere den uredigerte terten i all sin rustikale herlighet her.

Dette er en enkel terte å lage. Deigen er den samme som jeg lagde for blåbærpai, en pâte brisée. Lag deigen men ikke del den i to. Press den lett ut til en nogenlunde sirkel ca. 1.5-2cm tykk og la den hvile i kjøleskapet en times tid.

Ta den ut når den er kald og hard og rull den ut til 2-3mm tykkelse. Ruller du den ut på et stykke bakepapir trenger du ikke flytte den over i ettertid. Strø 1ss mel på deigen og ha en haug med skivede jordbær i midten (jeg brukte ca. 2 kurv).

rustikk jordbærterte

Brett sidene over jordbærene og pensle deigen med egg. Strø over litt sukker og sett det hele kjølig en halvtimes tid eller mer hvis det passer.

rustikk jordbærterte

Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i ca. 40 minutter til deigen har fått fin farge og bærene bobler lykkelig i varmen.

Server lunken gjerne med en kule is.

PS. Istedenfor en stor terte kunne man lage flere små. Del deigen opp i 6-8 like deler og press de litt flate før du setter de kjølig for å hvile. Følg fremgangsmåten ellers – steketiden må nok tilpasses litt.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »