ANNONSE

Rustikk jordbærterte

rustikk jordbærterte

En terte trenger ikke være så perfekt. Nei, det kan være ganske så rustikk som denne for eksempel. For bildets sin skyld tørket jeg opp jordbærsaften som hadde lekket ut av terten under steking, men så tenkte jeg, skal det være rustikt så skal det være rustikt og dermed får dere den uredigerte terten i all sin rustikale herlighet her.

Dette er en enkel terte å lage. Deigen er den samme som jeg lagde for blåbærpai, en pâte brisée. Lag deigen men ikke del den i to. Press den lett ut til en nogenlunde sirkel ca. 1.5-2cm tykk og la den hvile i kjøleskapet en times tid.

Ta den ut når den er kald og hard og rull den ut til 2-3mm tykkelse. Ruller du den ut på et stykke bakepapir trenger du ikke flytte den over i ettertid. Strø 1ss mel på deigen og ha en haug med skivede jordbær i midten (jeg brukte ca. 2 kurv).

rustikk jordbærterte

Brett sidene over jordbærene og pensle deigen med egg. Strø over litt sukker og sett det hele kjølig en halvtimes tid eller mer hvis det passer.

rustikk jordbærterte

Sett i forvarmet ovn (180C) og stek i ca. 40 minutter til deigen har fått fin farge og bærene bobler lykkelig i varmen.

Server lunken gjerne med en kule is.

PS. Istedenfor en stor terte kunne man lage flere små. Del deigen opp i 6-8 like deler og press de litt flate før du setter de kjølig for å hvile. Følg fremgangsmåten ellers – steketiden må nok tilpasses litt.

Kommentarer

 1. Reply JORDBÆROPPSKRIFTER - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

  […] En rustikk jordbærterte som denne kan du lage en fei! Lag paideigen, gjerne dagen før (eller opptil en måned før – deigen opåbevares da i frysen og må tines, helst i kjøleskapet, før bruk). Rull den ut, legg på jordbær og brett opp kantene for å holde alt på plass. Server gjerne litt lunken med is, créme fraîche, kesam eller vaniljesaus. […]

 2. Reply Mat på Bordet 3. september 2012

  Se der ja, det ser spennende ut!

 3. Reply Casa Spångtorp 26. august 2012

  Hej! Nu har jag inte provat din variant men bara bilden på kakan såg så jädra bra ut så jag gjorde en variant på din kaka fast utan socker och vetemjöl

  http://www.casaspangtorp.blogspot.se/2012/07/jordgubbsvulkan.html

 4. Reply Mat på Bordet 4. august 2012

  Takk Anne!

  Mona – du kan prøve denne oppskriften : http://www.bbc.co.uk/food/recipes/veganpastry_83823

 5. Reply Mona78 29. juli 2012

  Dette fristet:D Er det noe annet man kan binde kaken sammen med uten egg?? Her tåles ikke egg:(

 6. Reply Les Quatre Saisons 29. juli 2012

  Smukke billeder!

  // Anne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »