Quinoasalat med grillede grønnsaker

Dette er en superenkel salat som er kjekt å lage hvis du har diverse grønnsaker liggende i kjøleskapet som du ikke får brukt med det samme. Prinsippet er enkelt – du koker quinoa (tidligere var quinoa bare å få kjøpt i helsekostforretninger men er nå å finne i mange dagligvarehandler) griller grønnsaker og blander de to sammen. Koker du opp 150g quinoa har du nok til overs til å prøve deg på et quinoabrød. Kok det gjerne opp med en terning grønnsaks- eller kyllingbuljong. Hell av overflødig vann, luft godt med en gaffel og la det avkjøle.
Hvilke grønnsaker du bruker i salaten kan være det samme, men de bør kunne grilles og alt kan i grunnen grilles 🙂 Jeg har grillet en halv løk, 4 vårløk, 3 paprika, 1 squash og en aubergine. Pensle alle grønnsakene godt med olivenolje og kvern godt med salt og pepper. Tilsett urter om du ønsker, eller kanskje litt sitronsaft eller hvitløk. La gjerne grønnsakene marinere litt før du griller de. Jeg griller alt samtidig og tar de av etterhvert som de er ferdige. Noen grønnsaker griller fortere enn andre alt ettersom størrrelse og type. Legg de på et fat etterhvert som de blir ferdige. Når alt er grillet og grønnsakene lunkne skjæres de opp i mellomstore biter. Bland med quinoa, husk å få med deg alle grønnsakssaft som har samlet seg i fatet og bland. Smak til med evt. litt rå hvitløk, mer olivenolje, salt, pepper og evt. friske urter (basilikum for eksempel). Kan serveres som et måltid i seg selv eller som tilbehør til grillet fisk, kylling eller kjøtt.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »