Kylling på grillen

kylling på grillen

Er det grillvær hos deg? Så lenge det ikke regner og blåser sidelengs eller grillen er dekket med noen meter snø så er det i min bok, grillvær! Her hjemme tyr vi ofte til kylling når det skal grilles. En stor fin kylling på 1.7 kilo pluss er mer enn nok for middag for 4 og gir nok med rester for lunsj dagen etter. Og rester, særlig kylling, er alltid kjekt å ha.

Denne kyllingen har jeg fyllt med pesto. Dvs. jeg har ikke akkurat fyllt den, jeg har skåret dype lommer (ikke vær pysete når du skjærer, du skal ha dype fine lommer) i kjøttet og fyllt de med en smakfull pesto. Om ikke du liker denne pestoen, så for all del bruk en annen. Men prøv denne, den er svært god!!

ingredienser
  • en kylling, ca.1.7-2kg
  • 1 hel hvitløk, skrellt og grovhakket
  • 20 svarte pepperkorn
  • 50g koriander, med stilker, grovhakket
  • 1ss thai fiskesaus*
  • 1ss sukker
  • olivenolje
fremgangsmåte
*bruk en ts salt hvis du ikke har fiskesaus

Skyll kyllingen både inn- og utvendig. Tørk godt med tørkepapir. Skjær eller klipp ut ryggraden, ha den i en plastpose og legg i frysen slik at du kan koke kraft av den når du har samlet opp mange nok. Legg kyllingen med hudsiden opp på et fat eller brett og press godt ned slik at kyllingen blir så flat som mulig.

Lag pestoen. Ha alle ingrediensene borsett fra olivenolje i en morter og knus det hele ned til en pesto. Alternativt kan du bruke en food processor til jobben.

kylling på grillen

Skjær dype lommer i kyllingkjøttet og fyll med pestoen. Dette kan du gjerne gjøre  1-2 timer på forhånd, dekke til kyllingen og sette kjølig før du skal grille. La kyllingen stå i romtemperatur en halvtimes tid, pensle med olivenolje og legg kyllingen på en oppvarmet grill med hud siden opp. Grillen skal være middelsvarm med ingen direkt varme like under kyllingen. Grill kyllingen 15 minutter før du snur den. Grill den videre i 15 minutter, snu den så regelmessig til den er gjennomstekt – 45- 60 minutter alt ettersom hvor stor kyllingen din er.

Ha den ferdiggrillede kyllingen over på et fat og dekk den til med aluminiumsfolie. La kyllingen hvile 15 minutter mens du dekker bord, tilbereder en salat, samler barn osv. Bruk en stor tung kniv til å skjære kyllingen i porsjonsstørrelser. Server med ris eller brød og en god salat.

kylling på grillen

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »