Eltefritt løkbrød

Eltefritt løkbrød

Etter å ha sittet og spist en løkbagel kom jeg på at jeg ikke hadde laget en eltefritt  løkbrød enda. Og nå som suppesesongen nærmer seg kan det vel ikke passe bedre med litt løkbrød som akkompagnement. Spis brødet ferskt og nybakt, toast det eller aller aller best legg noen skiver i ovnen, ha litt god ost på og spis en deilig ostesmørbrød – med eller uten suppe….

du trenger

 • 1 løk
 • 500g hvetemel
 • 1 1/2ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 4dl vann

 

Har du ikke laget eltefrittbrød før vil jeg anbefale at du tar en titt på denne videoen jeg har laget.

Finhakk løken. Spre løken på et bakebrett eller stor ildfast form og sett i forvarmet ovn (180C) i ca. 15 minutter. Rør i løken av og til slik at den brunes jevnt. Den er ferdig når den har fått fin brunfarge og er sprø. La løken avkjøle.

Ha hvetemel, salt, tørrgjær og den avkjølede løken i en skål – bland. Tilsett vann og rør deigen sammen med en sleiv eller stor skje. Dekk deigen til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-18timer.

Strø et stykke bakepapir godt med mel og hell deigen over på den. Brett deigen sammen et par ganger, strø over litt mer mel mens du gjør det om deigen er veldig våt. Legg deigen med brett siden ned og dekk den til. La den hvile i 2 timer på kjøkkenbenken.

Sett en ildfastform  med lokk i ovnen og sett den på 250C etter 1.5 time av andre hviletid er gått. Ta ut formen etter en halvtime, hell deigen opp i, sett på lokk, og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Sett temperaturen ned til 220C, ta av lokket og stek i ytterlig 15 minutter.

La brødet avkjøle på rist.

Skal du ikke spise brødet med det samme kan du skjære den opp i skiver, legge i en frysepose og oppbevare i frysen. Skivene kan legges i toasteren for å tine og ‘friske’ de opp.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 26. januar 2013

  Jeg har sluttet med kjøkkenhåndkle, bruker bakepapir i stedet men å brette det i bakebollen funker helt fint det også!

 • Reply Anonymous 25. januar 2013

  Jeg synes det blir så mye klin når jeg skal bruke kjøkkenhåndkle. Isteden bretter jeg deigen mens den ligger i bakebollen. Når jeg skal ha den over i gryten, så «heller» jeg den bare over. Hjelper litt til med en slikkepott.

 • Reply Mat på Bordet 16. september 2012

  Bra! Liker å høre at andre kaster seg på no knead bølgen 🙂 Lykke til!

 • Reply Elin 14. september 2012

  Jeg har blitt inspirert av alle dine gode brød, så nå skal jeg endelig prøve med på no knead bread! 🙂 God helg, og takk for all dene fine inspirasjonen du deler med oss andre.

 • Reply Mat på Bordet 13. september 2012

  Så bra!
  Hyggelig å høre at du er godt i gang med brødbaking 🙂

 • Reply salige lavendel 13. september 2012

  Dett er nok godt kan jeg tenke meg. Har prøvet å lage no knead-brødet etter din video og har falt pladask for det. Smaker og ser så herlig ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »