Stir fry med kylling, brokkoli og hvitløk

På utkikk etter en enkel, rask middag? Look no further… Denne retten er virkelig enkel – også i smaken. Men det er greit av og til det også.

Beregn 30 minutter for å lage denne middagen. 15 minutter for å finne frem ingredienser og forberede de og 15 minutter til selve tilberedningen.

du trenger (for 4 pers)
600g kyllingfilet
1 stor brokkoli
5 fedd hvitløk
3dl kyllingkraft eller buljong løst opp i vann
2ss soyasaus
maizena eller potetmel til jevning
litt rapsolje e.l. til steking
pepper
Gjør ingrediensene klare. Skrell hvitløksfeddene og skjær i tynne skiver. Skyll brokkoli og skjær i munnstore biter. Skjær kyllingen i jevnstore strimler. Bland kraft med soysaus.
Ha litt rapsolje e.l. i en stekepanne. Ha opp i hvitløken og stek noen minutter til den begynner å bli myk – den skal ikke bli brun. Ha opp i kyllingen og stek noen minutter til kyllingen har fått ‘stekesider’ (den trenger ikke å være gjennomstekt) – kyllingen skal heller ikke bli brun. Ha opp i brokkoli og rør inn i kyllingen. Hell over kraften blandet med soysaus og la det koke opp. La det småkoke 3 – 5 minutter, rør av og til. Tilsett maizena eller potetmel blandet med vann til du har ønsket konsistens på sausen. Smak til med pepper.
Server med ris.
Som sagt er dette en veldig enkel rett og er åpen for variasjoner. Tilsett løk og/eller ingefær, bruk brokkolini og/eller pak choy, bruk hoisin eller oyster saus som smakstilsetninger….
Eller hold det enkelt 🙂
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »