Grillet maissuppe med futt

Dette skulle bli en mild og fin ‘corn chowder’ men utviklet seg etterhvert til en suppe med mye mer futt. Vi har over sommeren fått smaken for grillet maissalat og jeg tenkte derfor at det hadde vært godt å gjøre det samme med maisen som skulle i suppen. Så kommer litt bacon i tillegg, litt røkt chipotle chillipulver, litt paprika en god kylling kraft og plutselig er suppen blitt noe helt annet enn det det skulle være. Ikke noe problem det i grunn, det betyr bare at jeg fortsatt har til gode å skrive om en god og mild corn chowder..
Grillet maissuppe med futt
 • 4-5 maiskolber
 • 1.5 liter mild kyllingkraft
 • 200g bacon
 • 1 stor gul løk, hakket
 • 5 fedd hvitløk,hakket
 • 500g faste poteter, skrellt og skjært i små terninger
 • 1ss spisskumin
 • chillipulver etter smak og styrke
 • 1 ss hvetemel
 • 2 røde paprika, skjært i terninger
 • en bunt koriander
 • olivenolje til steking
 • salt
Grillet maissuppe med futt
Rens maiskolbene for dekkblader. Skjær maisen av to kolber og sett til side. Ha alle kolbene opp i en gryte og hell opp i kraften. Kok opp og la det småputre 30-40 minutter.
Fisk ut kolbene. Skjær av maisen på kolbene, kast kolbene og ha den kokte maisen tilbake i gryta. Bruk en stav mikser eller en food processor til å blande maisen inn i kraften. Sil av blandingen, presss godt ned på maisen og den silte kraften over i en stor, ren gryte.
Ha den (rå) avskjærte maisen i en stekepanne og stek på middelssterk varme til maisen begynner å ta til seg farge. Den skal rett og slett grilles i pannen. Stek i ca. 10 minutter, maisen skal ha fått enda sterkere gul farge og fått noen svarte grill flekker. Tilsett ca. 1ss olivenolje og stek noen minutter til. Ha maisen over på en tallerken.
Grillet maissuppe med futt
Skyll ut stekepannen. Snitt ( jeg bruker saks) bacon i strimler og ha i stekepannen. Stek på sterk varme til sprøtt. Ha bacon over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Hell av største parten av baconfettet.
Ha ca. en spiseskje olivenolje i stekepannen og ha opp i løk og hvitløken. Stek 5- 7 minutter til de begynner å bli myke. Ha opp i potetene og stek i ca. 5 minutter. Strø over krydder, stek mens du rører krydderene inn. Vær foriktig med chillipulver – du kan alltids tilsette mer når suppen er ferdig. Tilsett paprika og stek videre. Strø over hvetemel og rør det inn i grønnsakene.
Hell alle grønnsakene i suppen og la det småkoke til potetene er gjennomkokte, ca. 10 minutter. Tilsett halvparten av den grillede maisen og bacon. Smak suppen til med salt.
Hell suppen over i skåler. Strø over litt mer mais og bacon, og litt grovhakket koriander. Server gjerne med litt rømme og litt ‘hot sauce’.

Skikkelig varmende høstsuppe….

Grillet maissuppe med futt

 

Kommentarer

 • Reply Sølvis blog 1. november 2012

  den så bare knallgod ut. Må prøves.

 • Reply Vilde 23. september 2012

  Lagde denne flotte suppen i helga – den ble veldig god! Valgte en ikke spicy og familievennlig variant, dvs. at jeg droppet chillien. Og så brukte jeg maismassen som ble igjen etter silingen i en no knead-deig – så i dag ble det maissupperester med varme maisrundstykker. Veldig godt – anbefales!

 • Reply Kaya 20. september 2012

  Hm, det er svært sjelden jeg ser rå maiskolber i butikken. Er det mulig å lage dette med boksemais? Rema sin er uten sukker i vet jeg.

 • Reply salige lavendel 19. september 2012

  Grillet mais har jeg ikke prøvet i suppe før, kan tenke meg det er godt. Takk for at du deler så mange gode tips!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »