Snickerdoodles

Det gjør nesten litt vondt å se på gamle innlegg. Sånn som denne for snickerdoodles, klikk her. Jeg husker at jeg var ganske fornøyd med bildet – jeg må ha vært det siden jeg publiserte det… På den annen side så er det morsomt å se at jeg har utviklet meg noe når det gjelder fotografering (klapp på skulderen) og er et bevis på at øvelse gjør mester – eller nesten mester da..
Vi bruker snickerdoodle oppskriften mye her hjemme. De er lette og raske å lage, er en blanding av kake (de er myke inn i ) og cookie og vi har enda ikke truffet noen som ikke liker de. Det er vel og merke mest barn som får spist de, men voksne liker de og.
Her er oppskriften en gang til igjen så kan du heller se dette bildet istedet for det gamle..
For 30 – 40 cookies trenger du
 
375g hvetemel
1 ts bakepulver
225g myk smør 
295g sukker
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
( har du ikke så bruk 1ss vaniljesukker)
2 egg
55 ml melk
 
strø:
2 ss sukker
1 ss kanel
som blandes sammen i en liten tallerken
 
Ovn temp. 180C
 
Bland mel og bakepulver. Bland sukker og smør i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Ha i vaniljeekstrakt (bruker du vaniljesukker kan dette blandes med melblandingen), egg og melk og bland alt godt. Rør melblandingen forsiktig inn til det hele kommer sammen til en myk deig.
 
Bruk en liten iskremskje til å lage små kuler av deig, alternativt kan du bruke 2 teskjeer. Plasser deigkulene med god avstand, de kommer til å «smelte» og spre seg under bakingen. Strø litt av sukker/kanelblandingen over kulene.  Bak 8 – 10 minutter til de er gylne i kantene. La de avkjøle litt på bakeplaten før du setter de på rist for videre avkjøling.
 
Oppbevares i kakeboks men smaker best rett ut av ovnen…

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 24. oktober 2012

  Takk Lillian! 🙂

 • Reply Anonymous 20. oktober 2012

  Du tar kjempefine bilder nå – noe som gjør det enda mer fristende å prøve oppskriftene dine :))

  Lillian (fast leser)

 • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2012

  @Lillian – yepp, Snickerdoodles er digg!

  @Anonym – det kommer, det kommer! Veldig hyggelig at du etterspør nye innlegg!

 • Reply Mat på Bordet 17. oktober 2012

  Hei Heidi
  Det er såklart et personlig valg om man ønsker å bli bedre i fotografering – jeg synes jeg var veldig flink da også! 🙂
  Jeg merket at jeg ble bedre og bedre jo flere bilder jeg tok. Så begynte jeg å dra på loppemarked igjen (noe jeg elsker å gjøre) og begynte dermed å ‘style’ bildene også. Jeg har valgt å satse litt på dette området og er nå blitt forespurt om å levere både bilder og tekst til matmagasiner. Det synes jeg er stas og forhåpentligvis et steg videre mot målet om å gjøre en hobby til et yrke.
  Jeg har ingenting imot personlige hyggebilder og vi matbloggere har mange forskjellige ambisjoner med våre blogger. Det er helt klart opp til den enkelte hvor mye tid de vil bruke (og fotografering er tidskrevende!!) og hva slags mål de setter for seg selv. Ikke la deg presse 🙂

 • Reply Anonymous 16. oktober 2012

  Nå venter jeg på nytt og spennenede innlegg !

 • Reply Anonymous 14. oktober 2012

  Du oppdaterer ikke like ofte som før… det er litt synd.

 • Reply Anonymous 7. oktober 2012

  I boka American Sweets av Jill Parker (på norsk i 2001) er det laget kuler av deigen til Snickerdoodles. Kulene rulles så i sukker&kanel og trykkes flate med et glass. Brukte en kombinasjon av din oppskrift og oppskriften fra boka. Måten å trykke kakene flate på + at de er jevnt dekket med sukker&kanel-blandingen gjorde at de ble veldig pene å se på 🙂 Dessuten er de jo veeeeldig gode på smak 😉

  Lillian

 • Reply Heidi 29. september 2012

  Jeg tar slike bilder som i det gamle innlegget, men jeg har gjort det til et mål ikke å bli bedre. Bedre i andre ting, men ikke i fotografering. Etter at digitale kameraer ble allemannseie, er det oppstått en forventning om at alle skal ta bilder av profesjonell kvalitet, og jeg ser hvor mye mer selvkritiske man er blitt til de personlige hyggebildene. Jeg tror ikke det er sunt. Ikke at det er et problem at mange er blitt flinke, men det er noe med det økte presset …

 • Reply Mat på Bordet 28. september 2012

  Smaken er så absolut den gode gamle – noen ting trenger ikke videreutviklling :))

 • Reply The Kitchn Queen 28. september 2012

  Hehe – betraktelig utvikling på fotofronten, ja! Tipper uansett smaken er den gode gamle:)

 • Reply Mat på Bordet 27. september 2012

  JA!!
  Rettet nå i oppskriften, takk for at du sa i fra 🙂

 • Reply Sonja frå Sunnfjord 27. september 2012

  Eg går ut frå at du meiner ts når det gjeld vaniljeekstrakten!?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »