Kyllingsuppe

Jeg har gjenoppdaget hvor kjekt det er å ha litt ferdig kokt kyllingkjøtt (som du selv har kokt)  for hånd. Jeg kan fylle fajita’s, lage kyllingsmørbørd, ha kylling på pizza’en, lage kyllingsalat, osv. osv.
Men først og fremst bør man lage kyllingsuppe. Du har jo kyllingkraften og kyllingen allerede, et par steg til så har du en fullkommen suppe som er varmende, trøstende og i visse tilfeller helbredende. Mer kan man ikke forlange av en suppe.
Du trenger
500g kyllingfileter
2 l. kyllingkraft
2 løk, hakket
4 gulrøtter, skivet
4 selleristenger, skivet
100g fersk spinat, vasket, tørket og grovhakket
olivenolje til steking, salt og pepper
Vask og tørk kyllingfiletene. Legg filetene i et lag i en stor tykkbunnet gryte, hell kyllingkraft over og kok opp. Skum av. Sett på lokk og la kyllingen småkoke i 15 minutter. Slå av varmen og la det trekke 15 minutter til. Ta kyllingen ut av kraften og sett på et dypt fat. Hell kraften i en bolle gjennom en sil og sett til side. Bruk 2 gafler til å dra kyllingkjøttet fra hverandre. Størrelse bestemmer du selv, men husk at det skal ha plass på skjeen.
Stek løk i litt olivenolje i en stor tykkbunnet gryte i ca, 10 minutter. Tilsett stangselleri og stek videre i 10 minutter. Tilsett gulrøtter. Hell over kraften og la suppen koke opp. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett kyllingen. Smak suppen til med salt og pepper. Har du noen grønnsaksrester kan du gjerne også ha de opp i suppen (jeg hadde noen pesto-poteter til overs fra gårsdagensmiddag som gikk i suppen). Ha spinat i suppen i suppen og rør inn. La suppen trekke i noen minutter. Smak igjen. Server suppen med litt brød, eller kanskje til og med noen ostesmørbrød for en ordentlig kose middag…

Og husk, hvis du vil ha litt ekstra kyllingkjøtt i kjøleskapet så kok opp litt ekstra. Oppbevar i en pose i kjøleskapet og du kan finne på all slags godt i løpet av uken!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »