Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Tex mex pai

Dette er i grunnen en variasjon på Shepherds pai men med kylling istedenfor lam eller storfe, polenta topping istedenfor potetmos og tex mex krydder istedenfor worcestershire sauce. Når det er sagt så er Tex mex pai kanskje ikke så sammenlignbart med Shephers pai bortsett fra at det er en kjøttblanding nederst og karbohydrater øverst…
Skulle du ha lyst på mer tex mex inspirasjon har vi en utfordring gående på Matbloggsentralen. Der vil du etterhvert som utfordringen skrider frem finne mange andre tex mex oppskrifter fra flinke matbloggere!
Men tilbake til tex mex paien…
Du trenger, til 8 pers:
ingredienser
 • 1.5 l vann
 • 2 ts salt
 • 200 g polenta
 • 1 god ss smør
 • 2 løk hakket
 • 5 hvitløksfedd hakket
 • 2 paprika, gjerne forskjellige farger
 • 1.2 kg kyllingkjøttdeig
 • 2 ts spisskumin
 • 1/2 ts chilipulver
 • 500 g hakkede tomater
 • 2ss tomatpuré
 • 1 liten boks mais
 • 1 boks røde bønner
 • salt, pepper
 • ost
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Lag polenta. Kok opp vannet,  ha opp i saltet. Hell polentaen i det kokende vannet mens du rører. La det småkoke 15-20 minutter, eller følg pakkens anvisning.  Rør av og til. Blir det for tykt kan du helle på mer vann. Ønsker du det litt fyldigere kan du bytte ut halvparten av vannet med melk. Rør inn smør helt til slutt. Smak til med salt og pepper. Hold varmt.
Stek løk i litt olivenolje. Tilsett hvitløk etterhvert og stek videre. Tilsett paprika, stek videre. Tilsett kyllingkjøttdeig. Bryt kjøttdeigen opp med stekespaden og stek til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett krydder og stek videre. Rør inn tomater og tomatpuré. La det koke litt slik at det meste av vannet fordamper. Rør inn mais til slutt. Smak til med salt og pepper, evt mer krydder.
Ha kjøttblandingen opp i en ildfastform (min måler 25x30cm). Spre det jevnt i formen. Topp med polenta og spre dette også jevnt utover kjøttblandingen. Strø litt ost (her kan du gjerne bruke opp litt osterester) på toppen.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 30minutter. Sjekk at paien er gjennomvarm før du serverer. Server gjerne opp på noen salatblader og med oppskårne avokado og tomater som tilbehør. Strimlet vårløk og fersk koriander er også godt til. Og for all del, ikke glem hot sauce…

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 18. november 2012

  Så hyggelig Tora!
  Lykke til med egen blogg!

 • Reply Tora 11. november 2012

  Så godt det ser ut,igjen! Her i huset blei det også laga texmex-pai i helga,men ser eg må til med mindre bruk av halvfabrikat (krydderier) før den havner på min famlande nystarta blogg;) Som forøvrig allereie viser til din flotte blogg fleire gonger! Veldig fin og inspirerande side du har! Alltid ei glede når du har lagt ut nye oppskrifter! Takk!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »