Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Peanøttsmør cupcakes med sjokoladebiter

Det måtte jo komme. Jeg mener, jeg er tross alt veldig glad i peanøttsmør og da det attpåtil er bursdag til hun som smugspiser min peanøttsmør, ja da vet jeg hva jeg må lage. Peanøttsmør cupcakes selvsagt! Litt sjokoladebiter opp i gir  litt ‘crunch’ . Sjokoladen er valgfri og et alternati hadde vært å grovhakke noen peanøtter. Peanøttsmør cupcakes med peanøtter lissom…
Du trenger, for ca. 15 cupcakes:
ingredienser
  • 50g myk smør
  • 150g sukker
  • 150g peanøttsmør (fin)
  • 2 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 100g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 ml rømme
  • 100g hakket sjokolade (valgfri)
Glasur
  • 150g kremost,romtemperatur
  • 150g peanøttsmør (fin)
  • 100g melis
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn peanøttsmør. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt. Rør inn vaniljeekstrakt. Bland bakepulveret i melet og rør melblandingen inn i deigen. Rør inn rømmen. Rør inn sjokoladen (eller peanøtter) om du bruker.  Fordel deigen i cupcakes former, sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. Cupcakesene skal ha fått litt farge og tester du med en kakepinne skal den komme ut ren. La cupcakesene avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Rør kremost og peanøttsmør sammen. Rør inn melis til du har en blank jevn glasur. Fordel glasuren på cupcakesene og spre det ut med en kniv. Lag evt. mønster med en gaffel.
Oppbevar kjølig, men la de gjerne komme til romtemperatur før de skal serveres.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »