Enkle kjeks til ost

Dvs. enkle med tanke på ingredienser som brukes for å lage kjeksene: mel, salt og vann. Men vær forberedt på å bruke litt tid på steking. Hver kjeks (ca. 20 stykker) må rulles ut og stekes enkeltvis. Stekingen tar bare noen minutter så du er ferdig på litt over en time. Kjeksene holder seg godt i tett kakeboks, klar for julens oster. Og hvis du allerede har laget baconsyltetøy passer det kjempegodt til det og!
du trenger
250ml hvetemel
250ml durumhvete*
1ts salt
250ml vann
ovn temp. 250C

*samme mel som du bruker for pasta – semolato di grano duro – fåes kjøpt i større matbutikker

Bland melene og salt sammen i en stor bolle. Tilsett vann og rør sammen med sleiv. Hell deigen ut på benken og elt deigen til den er fast og smidig. Tilsett mer mel om den er for klissete. Dekk deigen til og la den hvile en halvtimes tid.

Sett en pizzasten nederst i ovnen og sett ovnen på 250C. Del deigen i 20 like store stykker. Dekk de til. Rull ut et stykke deig om gangen. Deigen skal rulles så tynn som mulig – den skal nesten være gjennomsiktig. Formen er det ikke så farlig med.  Løft deigen over på den varme pizzatenen og stek i 1-2 minutter. Snu deigen og stek 1-2 minutter til,  til kjeksen er sprø og har fått litt farge. La den avkjøle på rist.
Jeg klarte etterhvert å ha neste deig ferdig rullet og klar for steking når den forrige var ferdigstekt. Det får du sikkert også til!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 23. januar 2013

  Så bra at de smakte!
  Jeg elsker de jeg også. Enkle i smaken akkurat som jeg liker de. Har tilgode å prøve å forme de til noe annet enn rundinger – tenkte jeg skulle rulle ut deigen og så stikke ut former. Det får bli til en annen gang.

  Takk for tilbakemelding, alltid hyggelig å høre at det er noen som prøver oppskriften og at det blir vellykket! 🙂

 • Reply Cecilie G 21. januar 2013

  Disse kjeksene er utrolig gode : )
  Jeg lagde 2 porsjoner i julen.
  De var enkel å lage og gode på smak.
  Jeg stekte mine på en litt dårlig takke, så det gikk ikke så fort å steke de men resultatet ble bra.
  Anbefales !!!

  ( ps, jeg hadde kjøpt kjeks til jul men det var ingen som ville ha de, bare de som var hjemmelaget)

  Tusent takk for oppskrift : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »