Grønnkålchips

Grønnkålchips

Kanskje ikke akkurat julemat, men på den annen side hvorfor ikke. Server grønnkålchips som noe å knaske på med champagnen for eksempel – garantert et samtaleemne!

Jeg har vært innom sprøstekt kål tidligere på bloggen – på pizza. Det kan også anbefales. Men her er det bare kål som gjelder og det eneste du trenger å gjøre er følgende: skyll og tørk grønnkålen. Skjær bort den miderste stilken og riv bladene i passe store stykker.

Ha bladene i en ildfast form (de skal ikke ligge på toppen av hverandre), hell over 1 ss olivenolje og litt havsalt. Bland lett sammen med hendene. Sett kålen i forvarmet ovn, 150C, og stek 15-20 minutter til bladene er sprøe og begynner å få litt farge.

Grønnkålchips

Ha kålen i en skål og server.

Tips: du trenger ikke begrense deg til salt. Hva med å prøve litt chilli på kålen, eller hvitløkssalt. Neste gang skal jeg knuse noen peanøtter veldig fint og strø over kålen like før servering. Tenker at det også kan bli godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »