Glutenfrie sjokoladepepperkaker

Glutenfrie sjokoladepepperkaker

Pga. glutenallergikske venner og familiemedlemmer har vi i år laget glutenfrie sjokoladepepperkaker. Og jammen må vi ikke snart bake flere for disse smakte – også for de som ikke er glutenallergiske!

Glutenfrie sjokoladepepperkakerr  – ca. 25 sjokoladepepperkaker

  • 350g melis
  • 100g kakao
  • en klype salt
  • 1/2ts ingefær
  • 1/2ts kanel
  • 1/4ts nellik
  • 1/4ts revet muskat
  • 3 eggehviter
  • 1ss vaniljeekstrakt
  • 50g hakket sjokolade

ovn temp 180C

Bland melis, kakao, salt og krydder sammen i en bolle. Ha i egg og vaniljeekstrakt og rør sammen. Du vil ha en noe tykk, seig deig. Rør inn sjokoladen. Bruk to teskjeer for å lage små kuler av deigen (de smelter og sprer seg under steking) og sett på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter.

Glutenfrie sjokoladepepperkaker

La de avkjøle noe på brettet før de legger de over på en rist. Oppbevares i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Mann_36 25. januar 2013

    Tusen takk for lenken også 🙂

  • Reply Mat på Bordet 23. januar 2013

    Takk for fin tilbakemelding!
    Leit å høre at kjæresten din er glutenallergisk. Det er mange som er det og en del bloggere som skriver om temaet. Kan for eksempel anbefale http://glutenfreegirl.com/
    Veldig gøy å høre at du hadde brødbaking som nyttårsforsett – høres ut som du virkelig har fått dreisen på det!

  • Reply Mann_36 22. januar 2013

    Kjæresten min fikk nettopp vite at hun antagelig er glutenallergiker, og er naturlig nok litt deppa for det – og hun bekymrer seg veldig for hva hun skal spise fremover. Så jeg tenker at denne oppskriften skal komme godt med når jeg skal forsøke å vise henne at «livet ikke er over» til tross for allergien, og at «the sweettooth» nok skal få sitt uansett 🙂

    Og i samme slengen; tusen takk for lenken du ga til glutenfritt no-knead-bread et annet sted på bloggen – det skal definitivt prøves det også 🙂

    Og til slutt; jeg rundet et år med no-knead-bread for ca en uke siden – og et nyttårsforsett er sånn sett holdt, for en gangs skyld. Jeg baker nå to i slengen ca en gang i uken eller hver 10. dag – et «standard» lyst og et grovt (har funnet frem til en grov blanding jeg synes fungerer). Før bakte jeg aldri brød i det hele tatt, og det er veldig mye takket væe videoen din som viste meg hvor lett det faktisk var å bake brødet 🙂

    Så tusen takk for bloggen og gode oppskrifter på både brød og annet – jeg har benyttet meg av flere av dem med stort hell og ikke minst velbehag 🙂

  • Reply Mat på Bordet 31. desember 2012

    Yepp!
    Viste seg å være meget populære og ble spist av både allergikere og ikke- allergikere. Runde nr. 2 bakes nå…:)
    Godt nyttår Anne!

  • Reply Anne S 21. desember 2012

    Fiffig. En slags makroner med kakao og krydder! Godt påfunn!
    Anne S

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »