Julens peppermynteiskrem

Julens peppermynteiskrem
Is til jul må ha julesmaker og vi har eksperimentert litt her hjemme. Peppermynteis er første eksperiment og for å være ærlig var jeg noe skeptisk. Men jammen er det ikke godt! Og ikke minst superenkelt! Vaniljeisen har jeg laget selv, men du kan også bruke kjøpt is. Kanskje du til og med allerede har noe i frysen.
Isen lages og før du setter den i frysen rører du inn knust peppermyntestenger. Disse smelter til dels i isen og du får en herlig vaniljeis med rosa biter. Bruker du kjøpt is ville jeg ha latt den bli litt myk og rørt så inn knust peppermynte. Knus litt mer peppermyntestenger og strø det over like før servering.
Du finner vaniljeisoppskriften her. Har du ikke iskremmaskin kan du lage vaniljeis med denne oppskriften. Jeg blandet inn ca. 100g knust peppermyntestenger i halvparten av isen. Hva jeg gjorde med den andre halvparten skal jeg fortelle om i morgen. Gled dere! Og fortsatt fin jul!

Julens peppermynteiskrem

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 31. desember 2012

  Så hyggelig!
  Og velkommen til Mat på Bordet 🙂

 • Reply Jenta fra Vornese 27. desember 2012

  Hei!
  Fant bloggen din via en annen blogg som jeg klarte å rote bort igjen,hehe 🙂
  Skal si det fristet med denne isen, ser så frisk og deilig ut!
  Legger meg til som følger for her var det jammen mange tips å få 🙂
  Ha en herlig romjul!
  Gina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »