Det er en grunn til at jeg koker suppe i dag, og nei det er ikke fordi jeg skal slanke meg etter julens fråtsing (tanken har streifet meg må jeg innrømme). Det er fordi jeg hadde mange fine fargerike grønnsaker igjen i kjøleskapet etter julen. Så jeg har plukket alle røde og oransje grønnsaker fra grønnsaksskuffen, skrellt de, grillet de, kokt de litt og blendet de med stavmikseren. Resultatet er en lun, varmende suppe med bittegranne kick. Helt perfekt etter 2 uker med alt for mye mat…
du trenger (for 4 pers)
4 gulrøtter, skrelt, skjært i biter
1 mellomstor butternut gresskar, skrelt, skjært i biter
1 søtpotet, skrelt, skjært i biter
1 rød paprika, skjært i biter
1 rød løk, skrelt, skjært i båter
4 hvitløksfedd, skrelt
5 store røde tomater, halvert
2 små røde chilli
1 liter grønnsakskraft
salt, pepper
olivenolje
ovn temp 220C
Ha alle grønnsakene i en stor ildfast form, hell over 1-2 ss olivenolje og bland med hendene. Kvern godt med salt og pepper over grønnsakene og sett formen i forvarmet ovn. Stek i 20 minutter. Har ikke grønnsakene fått nok farge kan du sette de under grillen, 5-10 minutter.
Hell grønnsakene i en stor gryte og pass på å få med deg saften som ligger i formen. Hell i 1 liter grønnsakskraft (eller kyllingkraft om du ikke er opptatt av at det skal være en vegetarisk rett) og la grønnsakene koke til de er møre. Fisk ut chillipepperene. Bruk en stavmikser for å få en jevn blanding. Hell i mer vann om det blir for tykt. Smak til med salt og pepper. Om du vil ha det spicy kan du la være å fiske ut chillipepperene før du bruker satvmikseren.
Hell suppen i varme skåler og server gjerne med gårsdagens brød som du har grillet eller gitt en runde i brødristeren.
Er det noe alternativ til gresskar på denne oppskriften? 🙂
Så hyggelig at du fant frem til Mat på Bordet Elin 🙂
For en fantastisk matblogg, første gang eg er innom, men ikkje siste!
Og så kjekt at du legg ut både bilder og oppskrifter.
Elin :’)
Yepp, det blir det.
Smakte utmerket i dag og enda bedre til lunsj i morgen 🙂
Dette så veldig godt ut :O)
Suppe på en kald vinterdag blir alltid riktig!