Ovnsbakt kylling med brokkoli, blomkål og spinatpesto

Og her er neste middag laget med spinatpestoen som jeg lagde på søndag. På mandag var det pasta med pesto, i går var det torsk med pesto og i dag er det kyllng med pesto.

Dette er en superenkel middag som passer til hverdagen og alt lages i en ildfastform (lite oppvask, middag lager seg sjæl…) Alt du trenger i tillegg er pestoen (oppskriften finner du her)  og om ønskelig litt fullkornris for eksempel. Et glass hvitvin skader heller ikke 🙂

Du trenger (mengder regulerer du selv ettersom hvor mange du skal lage til)

ingredienser
  • kyllinglår
  • løk, i båter
  • mellomstore brokkolibuketter
  • mellomstore blomkålbuketter
  • olivenolje, salt, pepper
Til servering
  • spinatpesto*
  • fullkornsris
fremgangsmåte

*oppskrift finner du her

ovn temp 220C

Gni kylling og grønnsaker inn med olje – jeg liker å bruke hendene til dette. Hvis du vil gjøre det samme så gni grønnsakene inn først så kyllingen. Krydre grønnsaker og kylling godt med salt og pepper. Legg kyllingen i en stor ildastform (hud side opp) og strø grønnsaker rundt. Ha formen i en forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt (tiden vil være avhengig av størrelse på kyllinglårene) Det gjør ingenting om grønnsakene får godt med farge, det tilfører smak.

Server kyllingen på en porsjon ris, omringet med grønnsaker og en god klatt spinatpesto på toppen. Enkelt og godt!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 26. januar 2013

    Takk, takk Magne!

  • Reply Magne D. Antonsen 25. januar 2013

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea _a_ vg.no

    🙂

  • Reply Mat på Bordet 23. januar 2013

    Jeg og!
    Særlig i hverdagene 🙂

  • Reply Quiltefia 23. januar 2013

    Hei!! Så bra oppskrifter!! Jeg har sans for mat som man putter i ovn!! Skal prøves!!AnneK:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »