Krydret gulrotsuppe

Krydret gulrotsuppe

Indisk uke fortsetter her på bloggen og i dag er det gulrotsuppe som gjelder. Ingen vanlig gulrotsuppe heller, men krydret med ingefær, hvitløk, koriander, sennepsfrø og karri i tillegg til gulrøtter og annet godt. Skal du gjøre ekstra stas kan du pynte med yoghurt, litt finrevet limeskall og en bittelite klype garam masala. Server gjerne litt naan brød til så har du et fantastisk måltid eller en like fantastisk forrett.

du trenger (for 4 porsjoner)

  • 1 ts hele korianderfrø
  • 1/2 ts sennepsfrø
  • 1 ts karri
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 500 g gulrøtter, grovhakket
  • finrevet skall av en lime
  • ca. 1.5 liter kraft – grønnsak eller kylling
  • saften av en lime
  • rapsolje, salt, pepper

 

tilbehør (kan sløyfes)
yoghurt
finrevet limeskall
garam masala

Knus koriander- og sennepsfrø i en morter, så fint som mulig. Varm opp litt rapsolje i en stor tykkbunnet gryte og fres korianderfrø, sennepsfrø og karripulver noen sekunder. Tilsett ingefær og hvitløk og stek videre et minutt eller to. Pass på å røre slik at det ikke setter seg fast i bunnen av gryta. Tilsett løk, gulrøtter og limekskall og stek til løken er myk (den skal ikke ta til seg farge). Tilsett kraft og la suppen koke opp. Sett ned temperaturen og la det småkoke en 30 minutters tid til gulrøttene er møre. Bruk en håndmikser eller en blender til å  kjøre suppen glatt. Tilsett limesaft og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med litt ekstra lime og pyntet med yoghurt, limeskall og garam masala.

Krydret gulrotsuppe

Beklager det ekstra bildet, klarte ikke å bestemme meg hvilket jeg likte best…

Kommentarer

  1. Reply Eva 8. september 2014

    Herlig oppskrift, gleder meg til å teste denne!
    Har stemt på deg! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 8. september 2014

      Å så hyggelig – tusen takk Eva 🙂

  2. Reply Årets matblogger-finalist: Mat på Bordet 8. september 2014

    […] mot høsten føler jeg at det er på sin plass å hente frem en god suppeoppskrift og da faller valget på en krydret gulrotsuppe. Jeg serverte den en gang i et selskap for 50 stykker som del av et indisk buffet og den slo veldig […]

  3. Reply Tonje 30. april 2014

    Har du prøvd å la denne stå til dagen etter? Hvordan blir det? Lurte på å lage til dagen i forveien til en dag det blir litt hektisk.

    • Reply Ina Johnsen 5. mai 2014

      Ja, det har jeg og den er like god om ikke litt bedre.
      Suppen kan også fryses om du vil lage den enda lengre i forveien.

  4. Reply Mat på Bordet 25. november 2013

    Det kommer du nok ikke til å angre på LadyLyng 🙂

  5. Reply LadyLyng 25. november 2013

    Da blir det neste suppa på bordet her i huset 🙂

  6. Reply Mat på Bordet 18. november 2013

    Å så hyggelig å høre @LadyLyng!
    Anbefaler også paprikasuppe 🙂
    http://www.matpaabordet.com/2013/11/krydret-grillet-paprika-suppe.html

  7. Reply LadyLyng 13. november 2013

    Beste suppe jeg har smakt på lenge lenge lenge!! Falt i smak hos både store og små:)

  8. Reply Anonymous 13. november 2013

    Beste suppe jeg har smakt på lenge lenge lenge!! Falt i smak hos både store og små:)

  9. Reply Mat på Bordet 1. mars 2013

    😀

  10. Reply AC 28. februar 2013

    Åh, denne så jo bare helt digg ut… takk for tipset 🙂

    Veldig glad du gikk for å legge ut begge bildene. Nydelige begge to 🙂 Og veldig fristende…

  11. Reply Mat på Bordet 25. februar 2013

    @Anonym – nei jeg har ikke noe oppskrift på kraft, lager det selv av og til på slumpen med rester av kjøttben, eller grønnsaker, fisk eller kylling. Ellers synes jeg at Stange kraft er en god erstatning for hjemmelaget.

    @Skrulla – ikke sant! Beste gulrotsuppe ever! 🙂

  12. Reply Skrulla 23. februar 2013

    Dette er den beste gulrotsuppa jeg har smakt!!
    Super med kyllingspyd og nanbrød til. Tusen takk for denne, og mange andre gode oppskrifter 🙂

  13. Reply Anonymous 21. februar 2013

    Har du oppskrift på kraft? Det er likesom alltid der det butter når jeg skal lage suppe…

  14. Reply Mat på Bordet 11. februar 2013

    Så bra! Jeg elsker denne suppen!!
    Tenkte du kylling på spidd kanskje? Da hadde jeg lagt de i en liten marinade av yoghurt, spisskumin og coriander, kanskje litt hvitløk og revet ingefær også. La de marinere en times tid, tre kyllingen på spidd og grill det.

  15. Reply Anonymous 10. februar 2013

    Denne var supergod!! Ny, spennende smak for meg 🙂 Hvis jeg ønsker litt kylling til, hvordan bør jeg krydre den?

    Mvh Marte.

  16. Reply Mat på Bordet 7. februar 2013

    Så hyggelig å høre da!
    Ha en fin kveld du og!!

  17. Reply 4 i Kiellandsgata 6. februar 2013

    Jeg har blitt hekta på bloggen din=) Har de siste ukene prøvd mange av de eltefriebrødene. Så flott at du deler så mange gode oppskrifter. Ha en fin kveld=) Vibeke

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »