Jeg ble ikke helt ferdig med indisk uke forrige uke og jeg fortsetter derfor litt denne uken, eller kanskje hele denne uken. De som har fulgt meg på Instagram har nok en liten anelse om hva som kommer…
I dag handler det om tilbehør. Jeg har allerede skrevet om mango chutney men det er to ting til jeg gjerne serverer til indisk og det er raita – en avkjølende yoghurt saus med agurk og krydder – og syltet løk. Ingen hokus pokus her – begge er enkle å lage og tilfører et måltid det lille ekstra. Og så er det ingenting i veien for å ha noe til overs – raita gjør seg godt som en grønnskasdip og syltet løk kan man ha på en blings om du ikke heller bare vil spise de som en liten snack innimellom.
for raita (nederst på bildet) trenger du
1/2 ts kumin frø
1 agurk (ca. 20cm lang), skrelt og grovt revet
600ml yoghurt naturell
2 ss finhakket mynteblader
cayenne pepper, salt, pepper
Ha kunim frø i en tykkbunnet kjele og stek til de begynner å dufte og få litt farge (de skal tørrstekes, dvs ikke tilsett noe olje). Ha frøene over i mortel og knus de fint.
Press grovt revet agurk i hendene for å bli kvitt overflødig væske og bland med yoghurten. Ha i mynte og knuste kuminfrø og rør til blandet. Smak til med cayennepepper (forsiktig du trenger ikke mye), salt og pepper. Oppbevar tildekket i kjøleskapet til du trenger det. Kan gjerne lages dagen i forveien.
for syltet løk trenger du
1 mellomstor løk, skrelt, skivet i fine ringer
1/2 ts salt
saften av en halv sitron
1/2 ts paprika
bittelitt cayennepepper
Ha alt i en skål og rør sammen. La det stå minst en halvtime for smakene å blande, gjerne litt lengre.
Mango chutney oppskriften finner du her.
Takk Nina 🙂
Og ja Anette, det går an å bruke mat yoghurt også!
Går det an å bruke mat youghurt til Raita?
Lekkert 🙂