Dette er en superenkel rett som kan serveres med indiske kjøtt- eller kyllingretter eller for seg selv med ris eller brød. Mye godt og sunt i denne retten så spis den med god samvittighet. Og skulle du ha rester kan du gjerne spise det kaldt neste dag som en salat.
du trenger (til 6 personer)
200g grønne linser
750 ml vann
1 ts finrevet ingefær
4 fedd hvitløk presset eller finrevet
1 rød chilli, finhakket
1 mellomstor løk, finhakket
1 stor bunt koriander grovhakket
500g fersk spinat, grovhakket
saften av en halv sitron
rapsolje, salt, pepper
Skyll linsene godt. Ha linser og vann i en stor gryte. Kok opp vannet, sett ned temperaturen og la det småkoke en times tid til linsene er møre. Hell av evt. vann.
Ha litt rapsolje i en stekepanne og fres ingefær og chilli. Tilsett hvitløk og så løk og stek til løken er mør. Tilsett spinat i omganger og stek ned til visnet. Tilsett koriander. Rørspinatblandingen ned i linsene, tilsett sitronsaft og kvern over litt salt og pepper. La linsene småkoke en 10 minutters tid, rør av og til. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.