Nøtteknekk med kardemomme, litt indisk

Lyst på litt søtt etter et indisk måltid eller noe godt å knakse på sånn innimellom? Da anbefaler jeg at du prøver dette. Enkelt og raskt å lage og spennende smaker. Og nei du kan ikke bruke vanlig kardemomme, du må bruke kardemomme frø, steke de til de dufter noe aldeles vidunderlig og så knuse de i en morter. Det er verdt den lille jobben!
du trenger
1/2 ts kardemommefrø*
400g sukker
50ml honning
50ml lys sirup
50ml vann
150g cashewnøtter uten tilsatt salt
50g pistasjkjerner
50g skivede mandler

*får du ikke tak i kardemommefrø kan du kjøpe hele grønne frøkapsler, knuse de og skrape ut frøene.

Ha kardemommefrø i en tørr stekepanne og stek til de begynner å dufte. La de avkjøle noe før du knuser de i en morter.
Ha sukker, honning, sirup og vann i en stor tykkbunnet kjele og la det koke til det når 175 C. Rør av og til. Dette bør ta ca. 10 minutter. Ta av varmen og rør inn nøttene. La blandingen koke opp igjen. Hell knekken over på en bakeplate dekket med bakepapir og jevn det ut med en stekespade eller slikkepott. La det avkjøle helt før du bryter det i stykker. Knekken kan oppbevares i en tett kakeboks lenge. Pass på at du legger litt papir mellom lagene.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 25. februar 2013

    Da hadde jeg sløyfet mandlene og hatt i mer pistasjkjerner eller cashewnøtter.

  • Reply Åse 17. februar 2013

    Hei! Denne så utrolig god ut – må testes! Men har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut mandlene med? Er nemlig allergisk…

  • Reply Mat på Bordet 16. februar 2013

    Knekken er utrolig god, så det er bare å sette i gang! Honningen smaker du nesten ikke Cathrine, bruk en mild honning, Akasie for eksempel. Du kan selvsagt bytte honningen ut med sirup, men jeg tror du vil savne litt dybde i smaken. Alternativt kan du prøve med lønnesirup 🙂

  • Reply Mrs. Smith 15. februar 2013

    Åå, dette så godt ut!! 😀

  • Reply Shot By Cathrine 13. februar 2013

    Dette så utrolig godt ut!
    Jeg er ikke så veldig glad i honning… Tror du man kan bytte ut honningen og bruke 100ml sirup?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »