Krydret riskrem med mango coulis

krydret riskrem med mango coulis
En slik riskrem har du kanskje ikke smakt før. Kokt med kokosmelk og krydder er det en litt annerledes variant av den tradisjonelle juledesserten. Og som du kanskje vet, er jeg glad i riskrem og spiser den gjerne året rundt (om sommeren går det i riskrem-iskrem). Her er den servert som en avslutning på en indisk meny.
Krydret riskrem med mango coulis (4 pers)
ingredienser
 • 100g grøtris (jeg foretrekker å bruke en risotto ris som arborio)
 • 1 kanelstang
 • 2 stjerneanis
 • 1 vaniljestang
 • 400ml kokosmelk ( 1 boks)
 • ca. 400ml helmelk
 • malt ingefær, kardemomme, nellik
 • litt smør
 • 300ml kremfløte
 • 2-3ss sukker
 • 1 moden mango
fremgangsmåte
Ha en god klatt smør i en stor tykkbunnet gryte. Sett over middelsvarme og ha i risen. Rør. Tilsett kanelstang og stjerneanis. Skrap frø ut av vaniljestangen og ha både frø og stangen opp i gryta. Hell kokosmelken ut i en skål og visp den sammen slik at du har en jevn hvit kokosmelk. Tilsett litt kokosmelk til risen (slik du ville ha gjrot om du skulle lage risotto) og la det koke inn. Tilsett mer kokosmelk etterhvert som risen absorberer den. Når all kokosmelk er brukt fortsetter du med melk. Det bør ta ca. 20 minutter til risgrøten er ferdig og det kan hende du har brukt litt mer eller mindre melk ann angitt. Du er ute etter en risotto konsistens hvor risen har bare litte granne ‘bit’ igjen. Ta grøten av varmen og rør inn 1 god ts malt ingefær, 1/2 ts kardemomme og 1/4 ts nellik. Smak. Ønsker du mer krydder er det bare å røre inn mer – husk at du skal røre grøten ut med krem. La grøten avkjøle.
Fisk ut kanelstang, stjerneanis og vaniljestang fra grøten. Pisk opp fløten med sukker og vend den inn i grøten. Ha i en stor skål eller legg det i porsjonsglass. Sett kjølig.
Skjær opp mangoen og ha fruktkjøttet i en gryte. Tilsett noen spiseskjeer vann, sett over varme og sett på lokk. La mangoen småkoke til den er helt mør. Rør av og til og tilsett mer vann om nødvendig. Bruk en stavmikser for å kjøre mangoen glatt og press massen gjennom en sil for en silkemyk coulis.
Ha litt mango coulis på toppen av hver riskrem porsjon eller server ved siden av. Server gjerne også nøtteknekk med kardemomme ved siden av eller knus litt og strø på toppen.

Kommentarer

 • Reply Anna 5. mai 2014

  Nam! Står på listen over mat som MÅ prøves. Satser på indisk aften med denne til dessert snart.

  • Reply Ina Johnsen 6. mai 2014

   Ja, det må du gjøre! 🙂

 • Reply Mat på Bordet 25. februar 2013

  Takk Liza 🙂

 • Reply Liza 16. februar 2013

  Veldig eksotisk og sikkert godt.
  Ha en fin helg
  Klem
  Liza

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »