ANNONSE

Enkel kyllingcurry til hverdagen

Enkel kyllingcurry til hverdagen

Det er ikke nødvendig å spise mindre bra bare fordi du har lite tid til å lage mat. Gode middager kan ofte lages under 30 minutter. Denne for eksempel – en en enkel kylling curry passer utmerket på slike dager. Det tar 20-30 minutter for risen å koke og mens den gjør det kan du fint lage en velsmakende curry. Ingen hokus pokus her og alt fra bunnen av. Ja bortsett fra karri pulveret (en blanding av indiske krydder). Noen snarveier kan man jo ta…

Enkel kyllingcurry til hverdagen – 4-6 porsjoner
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 2cm fersk ingefær, skrellt, finhakket
  • 2ss karri pulver (bruker du sterk karri pulver bruker du 1ss)
  • 1ss spisskumin
  • 4 kyllingfileter uten skinn, skjært i terninger
  • 2 gode ss tomatpuré
  • 2 løk, grovhakket
  • 200ml vann
  • 2 røde paprika, skjært i terninger
  • 300ml gresk yoghurt

til servering

  • 3dl jasminris
  • rapsolje for steking, salt, pepper
  • koriander for pynt

Skyll jasminris. Ha i en tykkbunnet gryte med 5 dl kaldt vann. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke 20 minutter. Skru av varmen og la det trekke til middagen er ferdig.

Varm opp en stor tykkbunnet gryte og ha noen spiseskjeer rapsolje i. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karri pulver og spisskumin og fres videre. Tilsett kyllingen og stek noen minutter. Tilsett tomatpuréen og løken og stek noen minutter til. Ha i vann og la det koke opp. Sett på lokk og la det småkoke ca. 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk og la det koke 10 minutter til eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.

Og det var det. Server med risen som nå også bør være ferdig og pynt med fersk koriander.

God, rask middag for en travel hverdag.

Kommentarer

  1. Reply Maria Mathisen 11. januar 2015

    Skal definitivt prøve denne istedet for ferdigglass neste gang vi skal ha kylling curry! Blir det litt som tikka masala siden den er tomatisert?

  2. Reply Johanne 21. mai 2014

    Takk for gode tips! Jepp, nedvask og eddik er gjort men jeg syns lukta enda sitter igjen, men kanskje har jeg blitt helt gal.. Hehe. Hvertfall en super unnskyldning for å bake gjærbakst! Ha en nydelig kveld 🙂

    • Reply Ina Johnsen 22. mai 2014

      Ja, da må du bare sette i gang og bake 🙂

  3. Reply Johanne 19. mai 2014

    Denne var altså nydelig! Men fyttigrisen som karrilukten henger igjen i leiligheten.. En uke siden jeg lagde det og det lukter enda! Noen tips for å få bort karrilukt?

    • Reply Ina Johnsen 20. mai 2014

      He, he det har jeg ikke vært bort i før 🙂
      Legg frem noen skåler med klar eddik – det skal visst absorbere lukter. Det samme gjelder for natron.
      Lufting og en god vask gjør som regel susen også, men jeg antar at du har allerede tatt det steget 🙂
      Ellers er det bare å sette i gang og bake : sjokoladekaker, cookies eller gjærbakst pleier å gjøre susen 🙂

  4. Reply Mat på Bordet 31. august 2013

    Ja Mari, frys i vei 🙂

    @Jan Arild – ja, tenker at det smakte det og!

  5. Reply Jan Arild 7. august 2013

    Dette var lett og kjempegodt(«,) jeg brukte creme freiche i stede for yoghert, det gikk kjempefint.

  6. Reply Mari Mushom 22. juni 2013

    Kan retten fryses? 🙂
    Ser utrolig godt ut!

  7. Reply Anonymous 3. mai 2013

    Anbefaler de som lager denne retten å ta kjelen av platen og tilsette matyoghert. Ikke la den koke, for da skiller den seg. Gresk yoghert tåler ikke varme og vil skille seg ved oppkok. Matyoghert vil bli kornete, så ta det i på slutten :).

  8. Reply Anonymous 21. mars 2013

    Vi laget denne retten med matyoughurt og da skilte sausen seg og ble veldig tynn.Ser så fyldig ut på bildet….Retten ble også litt platt i smaken,kanskje vi brukte for lite krydder.
    Har du noen tips?
    Ellers takk for super blogg!! Laget fantastisk god torsk med grillet paprika, spinat og italiensk salmi. Kjempegod!!

  9. Reply Anonymous 15. mars 2013

    Hvis man lager en for stor porsjon – kan restene (- risen) fryses?

  10. Reply Bakegleder 15. mars 2013

    Kan melde at det var kjempe godt! Skal lages igjen! Tilsatte litt spinat også, bare for å få inn litt flere grønnsaker ;o)

  11. Reply Mat på Bordet 14. mars 2013

    @Silke – så bra!!

    @Torild – hyggelig!

    @Bakegleder – ikke sant, enkelt og godt 🙂

    @anonym – ja, det kan du.

  12. Reply Anonymous 13. mars 2013

    Kan man bruke vanlig matyoghurt istedenfor?

  13. Reply Bakegleder 13. mars 2013

    Denne var jo helt genialt, har alt hjemme bortsett fra kyllingfilet, så da vet jeg hva jeg skal handle ;o)

  14. Reply Torild 12. mars 2013

    Så fin blogg du har, flotte bilder. Maten smaker sikkert deilig også:-)Skal teste ut noen av dem.
    Hilsen
    Torild

  15. Reply Anonymous 12. mars 2013

    jaaaaaaaaaaaaaaaaaa det smaker!!!
    tusen takk for enkelt hverdagsrett, jeg koke ikke så often, men oppskriften er greit!
    hilsen fra tyskland,
    Silke

  16. Reply Mat på Bordet 12. mars 2013

    @Jorunn – så gøy,, håper det smaker!

    @Magne – takk for det!

  17. Reply Magne D. Antonsen 12. mars 2013

    Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    🙂

  18. Reply Jorunn 12. mars 2013

    Denne så god ut! Skal testes i ettermiddag 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »