Blomstermarengs

Disse marengsblomstene er superenkle å lage! Og er det barn i bildet klarer de fint å lage småblomster selv.Doble oppskriften så har du mer enn nok å øve med 🙂

du trenger

  • 2 eggehviter
  • 50g sukker
  • 1ts klar eddik
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • sukat

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker litt om litt mens du fortsatt pisker eggehvitene. Massen skal være glatt og stiv. Rør forsiktig inn eddik og vaniljeesktrakt om du har (kan sløyfes). Ha eggehvitene i en sprøytepose med rund tut. Alternativt kan du ha eggehvitene i en litt tykkere plastpose og klippe av enden.

Dekk ett bakebrett med bakepapir og sprøyt 5 små rundinger slik at de ligger helt tett inntil hverandre i en liten sirkel. Sprøyt litt mer i midten hvis eggehviten ikke har overlappet der. Legg et lite sukat bit i midten. Du bør ende opp med ca. 40 småblomster, avhengig av størrelse.

Sett i forvarmet ovn (90C) og stek i ca 2 timer. Det var det hele!

Fortsatt god påske!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »