Saftige kjøttboller i klassisk tomatsaus

 

Higer du etter ordentlig gode, saftige kjøttboller i en enkel men klassisk tomatsaus? Da er denne oppskriften noe for deg. Som vanlig, når jeg først setter i gang med å lage kjøttboller så lager jeg mange nok slik at jeg kan fryse ned noen porsjoner for de dagene jeg ikke har tid eller ork til å lage middag. Du har sikkert sånne dager du også 🙂 Da er det deilig å åpne frysedøren og se at man allikevel kan ha  hjemmelagd middag uten at du må gjøre annet enn å tine kjøttbollene og koke pastaen. Ja, og kanskje åpne rødvinsflasken…..

Oppskriften lager ca. 40 store kjøttboller

ingredienser
Tomatsaus
 • 1.2kg gode hele tomater på boks (4 bokser)*
 • 5 hvitløksfedd, finhakket
 • 2 mellomstore løk, skrellt og delt i to
 • olivenolje til steking
 • salt, pepper, sukker
Kjøttboller
 • 200g griljermel
 • 800g kjøttdeig av storfe
 • 800g kjøttdeig av svin
 • 50g finraspet parmesan
 • 4 egg
 • 2 løk, finhakket
 • 5 hvitløksfedd, finhakket
 • 2ss finhakket persille
 • 2ts salt
 • 1/2ts pepper
fremgangsmåte

Lag tomatsausen først. Ha tomatene i en blender (en boks om gangen) og kjør til du har en glatt saus. Alternativt kan du helle alle tomatene i en stor gryte og bruke stavmikser for å kjøre det glatt. Press tomatsausen gjennom en sil om du ønske den ekstra glatt. Stek hvitløken i litt olivenolje til myk, hvitløken skal ikke brunes. Ha i tomatene og legg de halverte løkene i. La tomatsausen koke opp, sett så ned varmen og la det småkoke mens du lager kjøttbollene. Smak sausen til med salt, pepper og litt sukker.

Ha alle kjøttbolleingrediensene i en stor bolle. Bland godt (bruk hendene) men pass på å ikke overarbeide deigen. Bryt av et lite stykke deig og stek i stekepanne. Smak. Ha i mer krydder om nødvendig. Form deigen til boller. Jeg liker å lage de litt store slik at det holder med 2-3 kjøttboller i en porsjon, men dette er helt valgfritt. Husk bare at større kjøttboller vil trenge lengre koketid. Finn frem den gode stekepannen og varm den godt opp. Ha i noen glugg med olivenolje og stek kjøttbollene i omganger. Ikke fyll stekepannen med kjøttboller, men stek 5-7 stykker om gangen, avhengig av størrelse på kjøttbollene og størrelsen av stekepannen… Rull de rundt under steking. Når de er brune og fine har du de opp i tomatsausen som står og småkoker ved siden av. Fortsett til du har stekt alle kjøttbollene. Om det blir trangt i sausen kan du fiske ut løkene nå men la de gjerne bli til like før servering. La kjøttbollene koke ferdig i sausen, ca 15-20 minutter, igjen avhengig av størrelse på kjøttbollene.

Kok opp pasta – gjerne tagliatelle – til al dente og server med saus, kjøttboller og godt med revet parmesan. Tenn på noen stearinlys, fin frem rødvinsflasken og kos deg!

Notat: Jeg fryser restene i porsjoner, dvs 8-10 kjøttboller for en familie på 4. Frys i fryseposer eller egnete bokser.

Kommentarer

 • Reply Camilla 30. januar 2015

  Nam! Denne skal jeg prøve til søndagsmiddag!

  • Reply Ina Johnsen 1. februar 2015

   Ja, da er jeg spent om det ble en god søndagsmiddag på dere Camilla!

 • Reply Mat på Bordet 19. april 2013

  Så bra – det var hyggelig å høre!

 • Reply Anonymous 14. april 2013

  Ble kjempe godt! Takk for tipset!

 • Reply Kort og Søm 5. april 2013

  Det så godt ut :O)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »