Kanel cupcakes

Vi var litt klar for et eksperiment Ella og jeg. Vi er begge forferdelig glad i snickerdoodles (se oppskriften her) og lurte på om det gikk an å lage de enda mer kakete, som en liten cupcake rett og slett. Selvsagt går det an og vi har kalt de for kanelcupcakes. Litt tette små cupcakes som smaker godt av kanel og strødd med litt perlesukker på toppen. Egentlig så kunne man sikker lage disse i en grov variant også – bytte ut noe av hvetemelet med litt kruskakli for eksempel og vips så har du en litt sunnere variant. Lurer på om man kan ta to da….
(lager 12 – 15 cupcakes)
ingredienser
 • 100g smør
 • 150g sukker
 • 2 egg
 • 200g hvetemel
 • 1/2 ss bakepulver
 • 1/2 ss kanel
 • 150 ml melk
 • 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt
 • kanel
 • perlesukker
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, et om gangen, og rør godt inn. Bland hvetemel, kanel og bakepulver sammen. Rør vekselvis inn i deigen med melken. Rør til slutt inn vaniljeekstrakt. Fordel deigen i cupcakes former satt i en muffinsform. Strø med litt perlesukker og kanel. Sett i forvarmet ovn og stek i ca.15 minutter. Test med kakepinne. Ta cupcakes ut av formen og la de avkjøle på en rist.
Det var det!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 19. april 2013

  Der må jeg si meg uenig.
  Ja, cupcakes har vanligvis glasur men muffins har som oftest olje, frukt og/eller grovere meltyper som ingrediens. Cupcakes definerer jeg som en liten kake. En kakedeig som like godt kunne ha blitt bakt i kakeform. Om den har glasur på seg eller ikke er irrelevant.

 • Reply Anonymous 16. april 2013

  Cupcake og cupcake, fru Blom. Så lenge de ikke har frosting på seg, heter det muffins! Just sayin`

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »