Brokkoli, blomkål og bacon med balsamico

I forbindelse med boken er jeg blitt intervjuet et par steder og en av de gjengående spørsmål er «hvor henter du inspirasjon i fra?» Ja, i tillegg til å bruke mye tid på nettet og med nesen i kokebøkene mine eller et av de mange matbladene jeg får i posten er det av og til rett og slett noe jeg spiste. Sånn som denne retten for eksempel. På Kapow  i Florida spiste jeg (blant annet) ‘Roasted cauliflower & brussel sprouts charred with bacon & citrus balsamic soy.’ Høres godt ut, ikke sant? Det var helt himmelsk, men så var alt de serverte sabla godt. Ideen om denne retten slapp ikke og nå, noen måneder etter, var jeg klar til å prøve. Det ble selvsagt ikke det samme, tro det eller ei, det ble bedre! Og vi har nå en ny grønnsaksfavoritt her hjemme. I går serverte jeg dette med svinefilet og potetstapppe og alt gikk ned på høykant. Beste søndagsmiddag ever ble det utropt rundt middagsbordet. Hurra sier jeg bare – gøy å finne på noe nytt som faller i smak. Håper du liker det også!

Du trenger, (for 4 personer som tilbehør):

ingredienser
 • en mellomstor brokkoli
 • en mellomstor blomkål
 • ca. 150g bacon*
 • 2ss brun sukker
 • 3 ss balsamico
 • salt, pepper
 • olivenolje
fremgangsmåte

*smaker best med bacon men ønsker du en ren vegetarrett så kan det sløyfes.

Bryt blomkål og brokkoli i små like store buketter. Stek bacon på høy varme i en stor gryte (du skal steke grønnsakene i den etterpå). Fisk ut de sprøstekte baconbitene og legg over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Skru varmen ned noe og ha brokkoli og blomkål i gryta. Stek i ca. 5 minutter til du merker at de begynner å bli litt møre. Er det lite fett igjen fra baconet kan du tilsette litt olivenolje. Pass på at du har sterk nok varme slik at grønnsaken får litt stekefarge. Rør sukker med balsamico og hell over grønnsakene. Stek noen minutter til, til grønnsakene er al dente (her må du bare smake dessverre :)) Rør inn bacon og smak til med salt og pepper. Server!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 27. april 2013

  @Heidi – heioghopptildegog 🙂 nam, nam, med potetmps og elgekarbonader!

  @Anonym – yepp, du kan bytte bacon med spekeskinke, helt samme smak blir det ikke men sikkert godt!

  @Anonym – enkelt og greit ja, og veldig, veldig godt!

 • Reply Anonymous 24. april 2013

  Wow, spennende. For en grei og enkel oppskrift, som lett skal prøves:)

 • Reply Anonymous 23. april 2013

  så veldig godt ut! tror du man evt kan bytte ut baconet med spekeskinke og oppnå samme smak?:)

 • Reply Heidi 23. april 2013

  Heioghopp!
  En virkelig høydare, har hatt til middag i dag med mos og elgkarbonader mmmmmm ny de lig 😉 og anbefaler det gjerne videre!

 • Reply Mat på Bordet 23. april 2013

  @Nina – det er virkelig godt Nina, PRØV!!!!! 😀

 • Reply Mat på Bordet 23. april 2013

  Hei Helge
  Jeg bruker vanlig balsamico. Ikke noe i veien for å bruke crema di balsamico men tror jeg ville ha sløyfet sukkeret da.

 • Reply ninabakke 23. april 2013

  Det så nydelig ut

 • Reply Helge Gjerde 22. april 2013

  Dette virket spennende, bruker du crema di balsamico eller vanlig?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »