Shabby chic pizzapai med grønnsaker

En liten vri på fredagspizzaen skader ingen! Det er ikke den store vrien, bare bakt i en paiform med høy deig kant og mye fyll. Og vil du ha den litt shabby chic følelsen kan det gjerne gå litt opp og ned med paikanten. Sjarmerende ikke sant?
Lag pizzadeigen først. Bland 300g hvetemel med 1ts salt og 2ts tørrgjær. Rør inn 2dl vann og 1ss olivenolje. Ha i mer vann om nødvendig. Elt deigen godt, sett til side og la den heve til dobbel størrelse.
Oppskriften lager 2 pizzapaier – spis den ene og frys den andre 🙂
til fyllet* trenger du
2 mellomstore løk
3 fedd hvitløk
1 mellomstor squash
100g sopp
4 tomater
200g fersk spinat
olivenolje, salt, pepper, oregano
crema di carciofi (artisjokk krem)**
100g fetaost, gjerne marinert 
200g mozzarella
en god håndfull grønne oliven, gjerne marinert, grovhakket
 
ovn temp 200C
*Dette er mitt forslag til fyll, men lag din egen variant om du vil. Ha bacon eller spekeskinke i denne blandingen for eksempel.
**alternativt kan du lage tomatsausen som du finner i denne oppskriften
Skjær løk, squash og sopp i mellomstore biter. Skjær tomatene i båter, skjær ut tomatkjøttet slik at du kun har den tykke huden igjen. Skjær den i mellomstore ruter.
Ha litt olivenolje i en stor stekepanne eller gryte. Ha i løken og fres noen minutter til den begynner å mykne. Ha i sopp og stek videre på middelsvarme til saften fra soppen er dampet vekk. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ts oregano og squash og stek videre i ca. 5 minutter. Rør inn spinaten. Ta blandingen av varmen og rør inn tomatene. La det avkjøle. Bryt fetaost i mindre biter og rør inn i grønnsaksblandingen når den er lunken sammen med oliven. Smak til med salt og pepper.
Del deigen i to og rull de ut til en litt større sirkel enn paiformene din. Hvilken størrelse på paiform du bruker spiller ingen rolle – bruker du større får du tynnere bunn og mindre paiform gir tykkere paibunn. Legg deigen i formen og trykk den oppover sidene. Smør bunnene med crema di carciofi eller tomatsaus. Bryt mozzarellaen i stykker og fordel halvparten på bunnen av pizzaen.
Fordel grønnsaksblandingen i de to paiene og ha resten av mozzarellaosten på toppene. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til pizzaen er gjennomstekt og osten har fått litt farge. Server med salat og en god rødvin. God fredagskveld!
Notat : Jeg fryser den andre pizzaapaien i formen så snart den er avkjølt. La den tine før du varmer den i ovnen igjen før servering. 

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 9. mai 2013

    @anonym – ja, det stemmer, du kan gjerne sette deigen dagen før om du er flink til å planlegge. Samme prinsipp som de eltefrie brødene jeg har skrevet så masse om her på bloggen.

    @mayamoe – ser fin ut og smaker godt også, bare å sette i gang! 🙂

  2. Reply mayamoe 3. mai 2013

    Ser fantastisk ut!
    Gleder meg til å prøve=)

  3. Reply Anonymous 3. mai 2013

    Denne skal jeg prøve. Ser nydelig ut. Et lite tips allikevel: Sett deigen dagen før, og la den kaldheve med litt mindre gjær. Det lærte jeg i Italia. Da får deigen svære flotte porer, og mye mindre gjærsmak.

  4. Reply Mat på Bordet 30. april 2013

    Så hyggelig Magne – alltid morsomt å komme i lesernes VG 🙂

    Takk Nina 🙂

  5. Reply ninabakke 30. april 2013

    Lekker 🙂

  6. Reply Magne D. Antonsen 29. april 2013

    Hei!

    Bra pizzavariant, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »