Blomkålsalat – perfekt tibehør til grillmat

Med temperaturer som kan minne om sommer er grillsesongen i gang! Ikke det at jeg ikke har startet å grille før nå – jeg er kjent for å stå med paraply over grillen eller skuffe meg frem til grillen om lysten skulle ta meg. Men det er noe med sol og grillmat. Litt sommervarme hjelper også.
Men dette innlegget skal egentlig ikke handle om grilling men om tilbehør. Du finner allerede mye godt til grill her på bloggen, men da jeg har litt dilla på blomkål for tiden fikk jeg lyst til å lage en ny variant av en populær salat her på bloggen nemlig brokkoli-slaw. Vel dette er en mellomting mellom brokkoli-slaw og coleslaw.
Salaten er relativ mild og nå som jeg har laget den på denne måten er hodet allerede fullt med varianter. Litt bacon i salaten hadde for eksempel ikke skadet. En curry variant hadde også vært godt (jeg hadde da byttet ut rømme med yoghurt, sløyfet sennepen, syltet løken og krydret med curry). Men la meg gi deg oppskriften på denne enkle varianten først, så kan dere gjøre med den hva dere vil…
du trenger (som tilbehør for 4 personer)
en mellomstor blomkål
en liten rød løk
4 mellomstore gulrøtter
2 håndfull rosiner
dressing
4 ss majones
2 ss rømme
1 ss eplecidereddik
1ts god sennep
salt, pepper
Bryt blomkålen i små buketter og skjær de i tynne skiver. Finhakk løken og skrell og riv gulrøttene. Grovhakk rosinene (eller la de være hele). Ha blomkål, løk, gulrøtter og rosiner i en bolle. Rør sammen dressing ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten og brett det forsiktig inn. La gjerne salaten stå noen timer (kjølig) før servering slik at smaken kan utvikle seg.
Server til grillmat og kos deg med godværet.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 9. mai 2013

  Kjære student

  Wow! Takk! Glad for å høre at du finner inspirasjon her! Og meget smigret over komplimentene. You made my day 😀

  @LIza – søte deg, takk, og stå på med din fine blogg du og!

 • Reply Liza 9. mai 2013

  Takk for sist.
  Den så kjempegod ut og enig med personen over du har en fantastisk blogg.
  Klem
  Liza

 • Reply Anonymous 9. mai 2013

  Jeg må bare si det, du har norges beste matblogg! Nei stryk det, norges beste blogg. punktum. Tusen takk for alle de flotte oppskriftene, jeg har lært masse av deg og får masse inspirasjon! Keep up the great work!
  Masse kjærleik fra student!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »