Ostekakekjeks med sjokolade

Vi sitter og kjeder oss en våt Kristi Himmelfart. En dag som skulle tilbringes i hagen for å plante litt nytt og pleie det gamle ble raskt snudd til en innedag når køen til to forskjellige hagesentre var så avskrekkende lange og hissige at hageplanen ble utsatt til en annen dag. Vindusvask var heller ikke aktuelt og joda jeg kan nok finne på andre ting å ta tak i i huset, men da barna ville bake var jeg ikke sein om å skifte fokus.
Nå er det ikke jeg som har bakt i dag – det er eldstemann Ella som står ansvarlig for disse kjeksene, jeg sitter i bakgrunnen og hjelper til der det er nødvendig. Hun hadde klart det helt fint uten meg, men når jeg først er tilgjengelig er det tryggere å spørre mama. Det skal jeg ikke klage på.
Valget falt på ostekakekjeks. Vi var først innom ostekaker mens minstemann hadde så lyst på chocolate chip cookies. Kall det en kompromiss. En god en. Litt kakete kjeks med den umiskjennelig lett syrlige smak av kremost. Veldig gode mens de fortsatt er lunkne, sikkert bedre når de er helt avkjølte. Men det vet jeg ingenting om enda da jeg ble noe mett på de lunkne variantene. Fysj. Nå er er tur på tredemøllen nesten en must.
For 15 kjeks trenger du:
ingredienser
 • 120g smør
 • 80g sukker
 • 100g brun farin
 • 100g kremost
 • 1 egg
 • 1/2 ts bakepulver
 • 175g mel
 • 100g grovhakket kokesjokolade
fremgangsmåte
Ovn temp 180C
Rør smør, sukker, brun farin og kremost lett og luftig. Tilsett egget og pisk godt inn. Bland bakepulveret med melet og rør inn i smørblandingen. Rør inn grovhakket sjokolade. Bruk en iskremskje til å porsjonere deigen ut i 15 kjeks (bruk 2 bakeplater) og stek i forvarmet oven 10-12 minutter til de er gjennomstekte. La de avkjøle noen minutter på bakeplaten før du legger de over på en rist.

Kommentarer

 • Reply Iselin 6. juni 2023

  Oi! Disse fikk jeg akutt lyst til å lage igjen! 10 år siden sist ser jeg! ♡ (og nye kollegaer har jeg fått siden sist også)

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  Ja, jeg har også til gode å teste den teorien at de smaker enda bedre om de får stå noen dager….

 • Reply Iziko 31. juli 2013

  Disse måtte jeg prøve da du la ut oppskriften og nå kom jeg på at jeg aldri gav noen tilbakemelding. SUPERenkel og SUPERgode kjeks!! Disse forsvant farlig fort så etter å ha lest at dem smaker ENDA bedre etter å ha stått litt må jeg nesten lage dem igjen;)

 • Reply Mat på Bordet 12. juni 2013

  Takk for beskjed – skal prøve å la kjeksene ligge lengre neste gang for å teste selv om de smaker bedre 🙂
  Og ja, sjokophiladelphia – verdt å prøve!

 • Reply Iselin Berstad Larsen 11. juni 2013

  Fikk beskjed fra mine kollegaer at disse ble enda bedre når de fikk stå et par dager.. 🙂 de ble faktisk mer saftige da.
  De er farlig gode og knall-lette å lage for de som lurer..
  Lurer forressten hvordan de blir med Philadelphia med sånn melkesjokolade.. det må testes ut 🙂

 • Reply Mat på Bordet 11. mai 2013

  Naturell.
  Jeg har brukt Philadelphia men det går fint an å bruke kremost fra andre produsenter.

 • Reply Anonymous 10. mai 2013

  Type kremost bruker du??

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »