ANNONSE

Asiatisk biffsalat med kål

asiatisk biffsalat

Finn frem den skarpe kniven din og vær forberedt til å bruke litt tid foran skjærefjølen. Jo mere flid du gjør deg jo bedre salat får du. Og denne salaten er så absolut verdt innsatsen. Masse smak, sprø konsistens og god dagen derpå. Lag hele salaten (det holder til 4 pers) og er dere 2 så har du nok til lunsj dagen etter. Anbefales!

du trenger

  • 500g ytrefilet av storfe,*grillet og hvilt

dressing

  • 100ml rapsolje
  • saften fra 2-3 lime, ca. 70ml
  • 2ss soyasaus
  • 1ss brun farin
  • 1ts thai fiskesaus (kan sløyfes)
  • 1ss finrevet fersk ingefær
 salaten
  • 1/2 kål, finstrimlet
  • 5 gulrøtter, finstrimlet
  • 5 vårløk, finsnittet
  • 100g spinat, strimlet
  • 1rød paprika, finstrimlet
  • 2 håndfull peanøtter, grovhakket
  • 1 stor bunt koriander
  • sesamfrø

Lag dressingen. Bland alle ingredienser og smak til med sukker, soysaus eller limesaft. Finn den riktige balansen mellom salt, søtt og syrlig.

Bland kål, gulrøtter, vårløk, spinat, paprika og peanøtter sammen i en stor skål. Hell over 2/3 av dressingen og bland godt. Smak til med mer dressing om ønsket. Skjær kjøttet i fine skiver og rør lett inn i salaten. Hell salaten over på et stort fat og strø over grovhakket korainderblader og sesamfrø. Server!

*biff kan marineres før grilling om ønsket, bruk gjerne asiatiske krydder. Biff kan også byttes ut med kylling om ønsket.

Kommentarer

  1. Reply Aina 18. januar 2015

    I går fekk eg endeleg kokeboka di i hus, og i går kveld vart det asiatisk biffsalat. Både store og små var godt fornøgde. Og boka di er kjempefin og inspirerande!

    • Reply Ina Johnsen 18. januar 2015

      Hei Aina
      Åååå så hyggelig å høre!
      Du traff godt med asiatisk biffsalat – en av familiens favorittoppskrifter! Håper du finner masse annet som smaker 🙂

  2. Reply Mat på Bordet 12. juni 2013

    Ja, mye knivarbeid, men for all del, har du ikke tid og du får kjøpt det ferdig strimlet, så go ahead! Personlig liker jeg å bruke tid på min mise en place, finner litt ro…

    Og ja til å tilsette mer chilli, bytte ut biff med svinefilet eller hva du vil. Oppskrifter er til for å endres! 🙂

  3. Reply Anonymous 11. juni 2013

    Väldigt mycket finstrimling,kanske jag som inte är van men blåsa på fingret och ont i handleden kändes inte helt värt. =P går det inte lika bra med färdig råkostsallad på påse? Och lägga till spenat osv?

  4. Reply Namnam 10. juni 2013

    Men med en passe mengde chilli,stekte riskorn som er knuste i morter og lime:-)

  5. Reply Namnam 10. juni 2013

    Dette stort sett samme rett som i Thailand kalles Nam tok mo og blir tilberett med grillet svinekjøtt:-)

  6. Reply Ellea 7. juni 2013

    Defintivt verd jobben med all kuttingen 🙂

  7. Reply Magne D. Antonsen 7. juni 2013

    Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  8. Reply Bollefrua 4. juni 2013

    Denne elsker jeg allerede! 🙂 Klem,
    Astrid

  9. Reply Benedicte 4. juni 2013

    Nam, den så deilig ut. Relativt lavkarbo også, bare man dropper sukkeret. Må definitivt prøves. Takk for tipset!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »