En quiche uten bunn

I mangel av en bedre tittel har jeg kalt dette en quiche uten bunn. Og før du (kanskje) hopper i glede av at dette er en glutenfri quiche må jeg dessverre skuffe deg med en gang – melet er i eggblandingen. Men, når det er sagt så er det fritt frem for å sløyfe melet eller ersatte det med en glutenfrimel, så en glutenfri variant bør være mulig uten at jeg har testet selv.

Kombinasjonen av squash og bacon kan du også ta som et utgangspunkt. Det samme gjelder ostekombinasjonen. Bytt ut cottage cheese med ricotta for eksempel og sløyf bacon helt om du ønsker. Bruk denne oppskriften som et utgangspunkt – se hva du har i kjøleskapet og eksperimenter deg frem til din egen versjon.

Quichen smaker selvsagt godt til middag med en grønnsalat til men passer utmerket også til å bli pakket inn i matpapir (enten i individuelle porsjoner eller hele) og tatt med på jobb, picnic, båttur, ja du skjønner…

Du trenger:

ingredienser
 • 1 løk, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 pakke bacon (140g), strimlet
 • 1ss olivenolje
 • 1 grønn squash (a. 400g), revet
 • 200g chevre ost naturell
 • 200g cottage cheese
 • 50g parmesan
 • 6 egg
 • 1ts salt
 • 1/2 ts nykvernet pepper
 • 120g hvetemel
 • 30g kruskakli
 • en neve basilikum blader, strimlet
fremgangsmåte

form dekket med bakepapir ca. 25x25cm

ovn temp 180C

Stek løk, hvitløk og bacon med litt olivenolje til myk. La det avkjøle. Ha squash, chevre (bryt det i mindre biter), cottage cheese og parmesan i en stor bolle og rør lett sammen. Pisk egg lett sammen og tilsett salt, pepper, hvetemel og kruskakli. Rør sammen med gaffel eller pisk. Ha løkblandingen i squashblandingen og rør inn eggblandingen. Rør inn basilikum og hell over i en form dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i 45 minutter til den er gyllen på toppen og gjennomstekt.

La det avkjøle et kvarters tid før du serverer. Server gjerne lunkent eller kaldt neste dag.

Kommentarer

 • Reply momoirochan 20. juli 2013

  Hei! Takk for en fantastisk flott oppskrift som var veldig inspirerende!

  Jeg spiser selv glutenfritt/laktosefritt, men dro rett hjem og laget meg en variant av din oppskrift. Det ble så godt! Kjæresten min sa at det var det beste jeg hadde laget, og den lille «testrøren» ble borte før det rakk å bli noe annet enn snacks. Skal definitivt lages igjen 😉

  Hvis du er på instagram kan du se resultatet der: @jannemnaess

 • Reply Mat på Bordet 12. juni 2013

  Ooops…

  😀

 • Reply Anonymous 11. juni 2013

  Jeg elsker norsken din, den er veldig, veldig sjarmerende: «Rør det inn med gaffel eller pisk». Og oppskriftene dine er fenomenale – tusen takk!

  Vennlig hilsen
  Håkon M.E. Sundaune

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »