Godt, grovt brød

Godt, grovt brød og denne gangen er den ikke eltefri men laget på den gode, gamle (tørr jeg si gammeldags…) måten. Når det er sagt skal jeg jammen prøve å lage samme brød, men eltefritt, så kan vi sammenligne de.
For et brød trenger du
300g hvetemel
150g sammalt hvete fin
100g helkorn hvete
100g sammalt spelt
2ts salt
2ts tørrgjær
4dl lunkent vann
3ss rømme
ovn temp 200C
Ha hvetemel, sammalt hvete, helkorn hvete, sammalt spelt, salt og tørrgjær i en stor bolle og bland godt sammen. Ha rømme i vannet og rør godt ut. Ha det våte i det tørre og rør sammen til en deig. Elt så en 5-10 minutters tid. Dekk til deigen og la den hvile til den har doblet i størrelse.
Hell deigen over på en melet benkeplate og brett deigen et par ganger. Legg deigen i en brødform dekket med bakepapir, dekk den til og la den hvile i ytterlig en time. Stek i forvarmet ovn i 45 minutter.
La brødet avkjøle helt på rist før du skjærer i den.

Kommentarer

 • Reply Marte 4. september 2014

  Jeg bakte dette brødet i dag, og det ble nydelig! Hadde litt trøbbel med konsistensen på deigen underveis – det ble en nokså løs deig, men jeg valgte å ikke kompensere med mere mel. I stedet kjørte jeg på med heving, eltet litt oppi bollen, og helte deretter deigen over i form. Det ble både flott og godt. Og egentlig ble det jo dermed nesten eltefritt;)

  • Reply Ina Johnsen 5. september 2014

   Hei Marte
   Ja, av og til kan konsistensen være litt trøblete, men beholder du troen som du gjorde, får du godt brød – og nesten helt eltefritt 🙂 Takk for linken på bloggen din!

 • Reply ninabakke 13. juni 2013

  Så ihvertfall nydelig ut 🙂 Gammeldags eller ei 😛

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »