Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Rocky road sjokoladelangpannekake

Rocky road sjokoladelangpannekake

Skoleavslutninger er min anledning til å slå meg litt løs i langpannekake bakingen. Praktiske kaker som kan leveres i form (husk å merke de godt slik at du får de tilbake) og kan skjæres opp i passende ruter for salg. Og hva selger vel bedre enn en god sjokladekake toppet med rennende sjokoladeglasur med marshmallows og nøtter på toppen? Dette er en kake for unge som slikker seg gjerne på fingrene og bryr seg ikke om sjokoladebart. Og det er det mange nok av på skoleavslutningen 🙂

Rocky road sjokoladelangpannekake

du trenger

  • 200g smør
  • 250ml vann
  • 4ss kakao
  • 300g hvetemel
  • 250g sukker
  • 1ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 3 egg
  • 125ml rømme
  • 1 ts vaniljeekstrakt

 

glasur

  • 150g smør
  • 60g kakao
  • 100ml melk
  • 25ml espresso
  • 250g melis
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 100g marshmallows
  • 100g valnøtter

 

form: ca.20x30cm

ovn temp: 180C

Ha smør, vann og kakao i en kjele og kok det opp under røring. Ta av varmen. Rør mel, sukker,bakepulver og kanel sammen. Hell det våte i det tørre og bland sammen. Rør egg, rømme og vaniljeekstrakt sammen og tilsett deigen. Rør godt sammen. Hell deigen over i en langpanne (eller annen ildfastform) som er kledd med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 12 minutter eller til den en kakepinne kommer ut ren.

La kaken avkjøle helt før du har på glasur.

Glasur: Ha smør, kakao, melk og espresso i en kjele. Kok det opp under omrøring. Ta av varmen. Tilsett vaniljeekstrakt og rør inn melisen. Bruker du store marshmallows kan du klippe de til mindre biter. Bruk gjerne mini marshmallows om du finner de, de trengs ikke å klippes. Rør marshmallows og nøtter inn i glasuren og hell over kaken. Sett kjølig om du vil at glasuren skal stivne noe før servering.

Kommentarer

  • Reply mari 7. september 2014

    Hvilken sort rømme er brukt ?

    • Reply Ina Johnsen 8. september 2014

      Hei Mari
      Jeg bruker vanligvis lettrømme, men det er ingenting i veien for bruke vanlig rømme eller seterrømme for den saks skyld – det vil gi en noe fyldigere smak og saftigere kake. Lykke til!

  • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

    @Anette – 12-15 minutter bør holde ja.

    @Anonym mellomstor kanskje – min panne måler 23x35cm

  • Reply Anonymous 16. oktober 2013

    Liten eller stor langpanne?

  • Reply Anonymous 18. juni 2013

    Hei,

    Helt sikker på at 12min stemmer? min var like
    rennende som da jeg satte den inn etter 12min.

    Anette

  • Reply Bollefrua 14. juni 2013

    OMG! Ser vanvittig godt ut! 🙂 Takk for en superhyggelig kveld i går, angrer bare på at jeg ikke spiste mer.. 😉

    Her er link til rundstykkene vi snakket om (en av mine første innlegg, så have mercy;):

    http://bollefrua.wordpress.com/2012/07/04/lettlagde-rundstykker-for-late-sommermorgener-6/

    Ha en fantastsik helg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »