Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Grillede koteletter med urtemarinade og tilbehør

grillede koteletter med urtemarinade

Gammel oppskrift i ny drakt! Her er den ‘gamle’ oppskriften, og her en litt oppdatert versjon:
du trenger (for 4 personer)

ingredienser
Til marinaden:
 • 150ml olivenolje
 • 200ml ferske urter : oregano, timian, persille, basilikum, salvie, e.l. - grovhakket
 • 5 hvitløksfedd, grovhakket
 • 1 finrevet sitronskall
 • saften av en halv sitron
 • 1/2 ts tørkede chilliflak, eller 1/4 ts chillipulver
 • salt og pepper
 • 3 paprika, gjerne i forskjellige farger
 • 1 mellomstor squash
 • 1 mellomstor aubergine
 • 1 rød løk
 • 4 koteletter
fremgangsmåte

Bruker du kullgrill er det like greit å fyre den opp med det samme. Har du gassgrill kan du vente et kvarrters tid før du skal grille til å sette den i gang.

Start med marinaden. Ha alle marinadeingredienser (utenom salt og pepper) i en food processor og bland til du har en godt blandet marinade. Det er ikke så farlig om ikke alt er finhakket, vi liker det litt rustikt. Smak til med salt og pepper, evt litt mer chilli eller sitronsaft.

Skyll og tørk kotelettene. Ha de i en stor tykk plastpose og hell over litt under halvparten av marinaden. Fordel marinaden ved å gni kotelettene gjennom posen. Sett til side og la det godgjøre seg en halvtimes tid.

Ønsker du poteter til måltidet er det lurt å sette de til kok nå. Når de er nesten møre (15-20 min) helles av vannet, og potetene legges i en ildfast form. Hell litt olivenolje og godt med salt over potetene og ha de i en forvarmet ovn (ca. 200C) til det er klart for servering. Alternativt kan du pakke de i alu folie – la de ligge i et lag – og slenge de på grillen de og.

Skyll og rens grønnsakene. Skjær i passe store biter ( se bilde under). Ha de i en stor bolle, hell litt olivenolje over og kast det sammen slik at alt får litt olje på seg. Kvern over litt salt og pepper og ha grønnsakene i en grønnsakskurv.

Har du ikke grønnsakskurv blir du pent nødt til å legge grønnsakene pent og pyntelig på grillen og snu de etterhvert som de blir ferdige. Ha grønnsakene over høy varme og snu de først når de begynner  å få litt grillfarge. Snu kurven og grill videre. Rist gjerne litt godt på kurven innimellom slik at alle grønnsakene får sjans til å få litt farge.

Når alle grønnsakene er passe møre (de kan gjerne fortsatt være al dente) heller du de over i en stor skål og dekker med alu folie.

Grill kotelettene. De skal også få lov til å få fin grillfarge før du snur de. Når de er gjennomstekt (tiden det tar er selvsagt avhengig av tykkelsen på kotelettene) legges de over på et fat, dekkes med alu folie og får lov til å hvile før servering.

Hent de grillede grønnsakene dine. Skjær de opp i munnstore biter og hell over resterende marinaden (obs ikke den som kotelettene har marinert i, den kaster du) og bland forsiktig.

Finn frem et stort. flott fat og legg grønnsakene midt på. Legg poteter rundt og kotelettene på toppen. Har du litt marinade igjen kan du helle det pent over kotelettene.

 

Flott hverdagsmiddag!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »