Oreopai

Å jada, nå har jeg og gjort det! Laget en oreopai altså… Vidunderet fikk jeg såvidt smakt på før den rett og slett forsvant i ivrige barnemunner – tror nesten det ikke traff tallerkenet. Men smakt fikk jeg, og med et ganske så skeptisk utgangspunkt må jeg si at jeg ble positivt overrasket. Fyllet var ikke overveldende mekitg og det var en munter blanding av sprø bunn og silkemyk fyll. Ja, det var ganske godt rett og slett. Men, hadde jeg hatt anledning til å spise et helt stykke, så ja, det kan hende det hadde blitt for mye. For meg altså. Tatt i betraktning at hele kaka forsvant på null komma niks og jeg fikk klager i ettertid fra andre som hadde sett den men ikke fått smalkt på den var det mange nok som synes den smakte. Tror jeg må lage den en gang til…
ingredienser
Til bunnen
 • 40 oreo kjeks
 • 80g smør
Til fyllet
 • 3 plater gelatin
 • 225g kremost
 • 300ml kremfløte
 • 4ss melis
Til pynt
 • 20g mørk sjokolade
 • 30ml kremfløte
 • 2 oreo kjeks
fremgangsmåte
Lag bunnen. Ha alle 40 kjeksene i en food processor og kjør til du har en relativ fine smuler. Ha ca. 1/4 av smulene i en bolle og spar de til fyllet. Bland resterende smuler med smøret som du har smeltet. Hell blandingen i en paiform (ca. 24cm diameter) og press godt ned og opp sidene. Sett bunnen i frysen mens du lager fyllet.
Bløtlegg gelatin platene i vann. Pisk kremosten til den er glatt. Tilsett 250ml kremfløte og melis og pisk til du har en tykk, jevn krem. Varm opp resterende kremfløte og rør inn de myke gelatinplatene (klem ut vannet først). De skal smelte helt i den varme kremen. La kremen avkjøle noe før du pisker den inn med resten av fyllet. Fyllet vil dette noe sammen. Rør resten av kakesmulene inn i fyllet og hele det hele over i paiformen. Sett kjølig, minst to timer, til fyllet har stivnet.
Lag pynt. Varm kremfløten til like under kokepunktet. Hell den varme kremen over sjokoladen og la det stå 5 minutter. Rør fløte og sjokolade sammen til du har en glatt, jevn, sjokoladesaus (eller egentlig så har du nå laget ganache!). Dryss ganachen over kaken. Knus 2 oreokjeks og strø de utover. Kaken er klar til servering! Ta et stykke før den forsvinner!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

  Kjøpe aluminium/engangsform på Nille for eksempel?

 • Reply Anonymous 10. oktober 2013

  Tips til hva man kan bruke når man ikke har paiform??

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  @Anonym – bruker kjeks og fyll 🙂

  @Siv – jeg bruker Philadelphia kremost, men du kan bruke hvilke som helst (nøytral) kremost.

 • Reply Siv 25. august 2013

  Hei. Super oppskrift, men hvilken kremost bruker du?

 • Reply Anonymous 3. august 2013

  Hei, denne ser veldig god ut, men jeg lurer på: bruker du hele kjeksen med fyll til bunnen, eller skraper du av fyllet før du kjører dem i en kjøkkenmaskin?

 • Reply Mat på Bordet 5. juli 2013

  Det var den også Hege! Bare å sette i gang og lage den 🙂

 • Reply Hegeslilleboble 27. juni 2013

  Nam, den så steingod ut! Må nok prøves her også:). Takk or at du deler oppskrift!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »