Grillet ørret med grønnsakssalsa

Det er sommer og grillen er i gang omtrent hver dag uavhengig om det regner eller ikke. Har jeg fortatlt at jeg elsker å grille? Mmmm ja, det er sant, jeg elsker å grille. Elsker å stå ute, elsker lukten av grillen, elsker det sosiale ved grilling (jeg har vanligvis noen å kjase med når jeg griller) og elsker at det er så lettvint. Fyre opp, legge noe på ristene, passe litt på og vips så har du deilig mat klart. Litt tilbehør må forberedes i forkant og kanskje en marinade, eller som her, en salsa. Men ellers en ganske så lettvint måltid.

du trenger for 4-6 personer

  • 2 mellomstore ørret
  • 1 grønn paprika
  • 4 store tomater
  • 1 gul løk
  • 1 sitron
  • 1 god bunt koriander
  • 2 dl oliveolje
  • salt, pepper

Trikset med ørreten her at jeg har ‘sommerfuglet’ den. Det har du kanskje gjort før med kylling. Du klipper ut ryygraden og bretter så kyllingen utover grillflaten. Vel, samme prinsipp med ørreten. Kutt av hodet. Før en skarp kniv lags ryggraden (ikke helt ned til skinnet, du skal ikke dele fisken i to) først på den ene siden , så langs den andre. Pass på at du kommer så langt ned mot halen som du kan. Bruk en saks for å klippe ut ryggraden. Om du er en virkelig god vertinne eller vert finner du frem pinsetten og plukker ut alle småben. Jeg gjorde det ikke….

Gni fisken inn med olje på skinn-  og kjøttside og kvern over salt og pepper – begge sider det også. Har du en grillkurv kan du legge fisken opp i den, ellers legger du den på et par lag med aluminiumsfolie.

Lag salsaen. Skjær ut frøene fra tomatene, legg i en skål og putt i kjøleskapet slik at du kan bruke den i en tomatsaus eller – suppe. Skjær tomatkjøttet i terninger, ikke for små. Rens paprikaen og skjær den også i terninger. Hakk løken. Grovhakk koriander. Bland alt sammen i en skål. Tilsett olivenolje og saften av en halv sitron. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer sitronsaft. Salsaen skal ikke være spicy, men om du ønsker kan du også tilsette en finhakket chilli.
Fordel salsaen over fiskene og sett over forvarmet grill. Pass på at det ikke er altfor varmt direkte under fisken. Sett på lokk og la fisken steke 10-15 minutter (avhengig selvsagt av størrelse på fisk) til den er gjennomstekt. Server med ris. Hvitvin smaker godt til det også 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »