Spicy grillet kylling og couscous salat med friske grønnsaker

En lekkerbisk av en middag – grillet kylling med spicy rub og en forfriskende sprø couscous salat! Jeg synes ikke du trenger mer, men andre (barna for eksempel) vil påstå at litt hvitløksbrød også kunne vært godt til. Jeg er ikke helt uenig…
Du trenger, (for 4 personer):
ingredienser
 • 1 hel kylling
 • 3 hvitløksfedd, presset
 • 1ts spisskumin
 • 1ts pepper
 • 1/2 ts chilipulver
 • 2 sitroner
 • 2ss olivenolje
 • 1/2 ts oregano
Til salaten
 • 200g couscous
 • 1 agurk
 • 250g cherry tomater
 • 1 rød chilli (valgfritt)
 • 4 vårløk
 • saften av en sitron
 • olivenolje
 • salt, pepper
fremgangsmåte
Skyll kyllingen godt og tørk med kjøkkenpapir. Del kyllingen i biter. Jeg liker å klippe ut ryggraden (legger den i en plastpose og fryser den slik at jeg kan koke kraft av den senere), og dele kyllingen i 2 lårstykker, 2 bryststykker og 2 vinger som spises som en liten forrett.
Bland hvitløk, spisskumin, pepper, chilipulver, finrevet skall av en sitron, saften av 2 sitroner, olivenolje og oregano. Smør marinaden på kyllingen, legg de på et fat eller i en plastpose og la de marinere 2 timer i kjøleskapet. Ta kyllingen ut av kjøleskapet en halvtime før du skal grille.
Lag salaten. Lag couscous (gjerne med kyllngkraft) ved å følge pakkens anvisninger. Fjern frø fra agurkene og skjær i terninger. Skjær tomatene i 2 eller 4 båter alt ettersom hvor store de er. Skiv vårløkene og finhakk chilli’en om du bruker den. Bland alt sammen med couscousen.
Ha sitromsaft og et par spiseskjeer olivenolje over salaten og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Sett salaten kjølig til du er klar til å grille. Forvarm grillen og sett kyllingen over middelssterk varme. Stek hver side 10-15minutter til de er gjennomstekte (vingene blir fortere ferdig og kan derfor spises av grillmesteren og en utvalgt gjest om grillmesteren ikke er for grådig). Server!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 11. juli 2013

  Og det smakte godt også 🙂
  Anbefales på disse varme sommerdager!
  Fortsatt fin sommer!

 • Reply Quiltefia 10. juli 2013

  Hei!! Det ser godt ut!! Som vanlig!!:-)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »