Kylling- og pastasalat med pesto, oliven og soltørkede tomater

Dette er sommerens salat! Lett å lage, smakfull, lett å ta med på (båt)tur, passer til lunsj, passer til middag, ja, du skjønner, en veldig anvendelig salat!
Salaten blir bare så god som ingrediensene du bruker. Pass derfor på å kjøpe en god pasta, lag din egen pesto om du har anledning eller kjøp en god en (så fersk som mulig) og kjøp gode oliven.

Salat til 4-6 personer:

ingredienser
 • 400g pasta (gjerne skruer)
 • 1 glass pesto
 • 1 liten glass soltørkede tomater
 • 1 liten glass oliven
 • 1 rød løk, finhakket
 • 1 liten pakke sukkererter
 • 4 kyllingfileter
 • olivenolje, salt og pepper
fremgangsmåte

Kok pasta al dente etter pakkens anvisning. Skyll med kaldt vann for å stoppe kokingen. Rør inn pestoen. Mens pastaen koker starter du med å gjøre resten av ingrediensene klare. Skjær soltørkede tomater i strimler, grovhakk oliven (fjern sten om du har kjøpt med), finhakk løken og skjær sukkererter i biter. Bland alt sammen med pastaen. Smak til med salt og pepper, evt. mer pesto.
Bruk oljen fra de soltørkede tomatene til å marinere kyllingen i. Grill kyllingen en time før du skal servere salaten slik at den er fortsatt lunker. La kyllingen hvile noe etter grillingen før du river den i bitstore biter. Bland kyllingen i salaten, smak igjen, og korriger med salt, pepper eller mer pesto. Har du fersk basilikum kan du gjerne strimle en håndfull blader og rør de inn i salaten.

 

Kommentarer

 • Reply Britt 10. mai 2016

  Kjempegod, rask og lettvint! Jeg brukte en fediggrillet kylling, og kuttet og renset alt klart i de ni minuttene pastaen kokte. Sønnen, som er skeptisk til både løk, tomat og oliven, spiste med god appetitt og ba om å få rester med til lunsj på skolen neste dag!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »