Annonse
Bli med meg til Madrid

Kokos sjokoladekake

Kokos og sjokolade, en uslåelig kombinasjon i min bok. Og på varme, late sommerdager er det kjekt å kunne ty til en oppskrift som virkelig ikke krever mye kjøkkentid. Ikke mye ovnstid for den saks skyld heller, for her er det bare bunnen som skal ha en rask tur innom ovnen. En liten advarsel : kaken er mektig!
ingredienser
Til bunnen
 • 500g kokosmasse (usøtet)
 • 150g melis
 • 100g smør
Til fyllet
 • 250ml kremfløte
 • 200g mørk sjokolade*, grovhakket
Til pynt
 • hvit sjokolade (kan sløyfes)
fremgangsmåte
ovn tenp 180C

*hvor mørk sjokoladen din skal være er en smakssak, jeg brukte kokesjokolade men det er fritt frem for å gjøre kaken søtere ved å evt blande inn noe lysere sjokolade, eller kanskje du vil gå enda mørkere og intens i smaken…

Ha alle ingredienser til bunnen i en food processor og kjør til deigen begynner å komme sammen. Hell deigen i en rund kakeform (ca. 24cm i diameter) dekket med bakepapir. Press deigen ned i formen og opp langs kantene. Sett bunnen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Dekk den til etter halvparten av steketiden med litt bakepapir slik at den ikke blir for brun. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle helt i formen.
Lag fyllet. Varm opp fløten til like under kokepunktet og hell den over den grovhakkede sjokoladen. La det stå noen minutter til sjokoladen smelter og rør så forsiktig sammen til du har en glatt sjokoladefyll. Hell fyllet i den avkjølte bunnen og sett det hele kjølig til sjokoladen har stivnet, ca. 2 timer. Kaken kan gjerne lages dagen i forveien.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  @anonym og Iziko
  Jeg er enig at det er en relativ tykk kokosbunn, men jeg synes det ellers blir for mye sjokolade. Halver gjerne ingrediensene til bunnen og behold mengde på fyllingredienser om du foretrekker det motsatte! Her er det bare å tilpasse etter egen smak!

 • Reply Iziko 31. juli 2013

  Nydelig kake, MEN synes det ble veldig mye bunn i forhold til fyll? Jeg liker sjokolade og kokos såpass godt at jeg likevell vil spare denne oppskriften, men lager heller halv mengde til bunnen:)

 • Reply Anonymous 31. juli 2013

  Hei, eg har laga kaka, men syns det vart veldig mykje kokos i forhold til sjokoladen. Kokosbotnen vart også veldig tørr. Stemmer det med to posar kokos a 250g?

 • Reply Unknown 29. juli 2013

  Denne kaken høres helt fantastisk ut 🙂 den skal definitivt prøves i sommer!

 • Reply Mat på Bordet 29. juli 2013

  Ja, du kan blande deigen sammen for hånd. Bruk fingertuppene for å smuldre smøret opp i kokosmassen til du har en brødsmule lignende deig.

 • Reply Anonymous 28. juli 2013

  hei,jeg har ikke foodprosessor er det en annen mulighet?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »