Pastasalat med grønn squash og agurk

Pastasalat med grønn squash og agurk

Jeg er av den oppfatning at det går helt fint å bare spise salat til middag. Ikke hvilken som helst salat, jeg hadde for eksempel ikke klart meg lenge på en enkel grønn salat uten å bli sulten igjen ganske så øyeblikkelig. Men lager du en salat som denne for eksempel, går det fint an å bli mett. Litt brød ved siden av skader ikke og for all del, grill et stykke kjøtt til eller en bratwurst for eksempel om du synes du trenger litt mer.

Du trenger:

ingredienser
 • 1 sitron
 • 1 hvitløksfedd
 • ca. 1.5dl olivenolje
 • 200g pasta, gjerne orzo (ligner litt på ris i formen) eller orrechiette
 • 3 grønne squash
 • 1 agurk
 • 4 vårløk
 • 1 sitron
 • 1 hvitløksfedd
 • ca. 1.5dl olivenolje
 • salt, pepper
fremgangsmåte

Lag dressingen først. Finhakk og mos hvitløken med litt salt. Hell over saften av en sitron og la det stå 10 minutter. Hell olivenolje i sitronblandingen mens du pisker lett med gaffel. Smak til med salt og pepper, evt litt mer olivenolje om du synes den virker for syrlig.

Kok pastaen al dente i følge pakkens anvisninger. Hell av kokevannet, la vannet renne godt av. Rør inn dressingen.

Skjær squashen i ca. 1 cm skiver på langs. Pensle de med litt olivenolje, kvern litt salt og pepper over og legg de på en varm grill. Grill til de er myke og har fått fin farge, 5-10 minutter. Ta av grillen og la de avkjøle noe før du skjærer de i bitstore stykker. Skjær agurken i to på langs og bruk en skje til å skrape ut frøene. Skjær agurkene en gang til i to på langs og skjær de i skiver av ca.1/2 cm tykkelse. Det er ikke så nøye med tykkelsen, men du får iallfall en indikasjon på hva jeg er ute etter 🙂 Vårløken strimles. Vend suash, agurk og vårløk forsiktig inn i pastaen. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne salaten mens den fortsatt er litt lunken.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »