Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Klassisk bruschetta

Raske måltider kan være like gode om ikke bedre enn måltider som trenger mye forberedelse. Alt til sin tid sier jeg. Og nå som det finnes så mange herlige, gode tomater å få tak i er en klassisk tomatbruschetta en god eksempel at lite tid trenger ikke være en unnskyldning for lite smakefulle måltider. Betingelsen er dog at du bruker smaksrike tomater. Om du bruker perletomater, cherrytomater, bifftomater, snacktomater, gule tomater eller annet er helt likegyldig – de bør bare være full av smak.
Slik gjør du
Grunnlaget for en bruschetta er brød. Jeg foretrekker en eller annen form for lys brød – loff eller kanskje en surdeigsbrød. Den kan gjerne også være noen dager gammel – brødet skal ristes enten i toaster, i ovnen eller på grillen og da blir den som ny. Vel, nesten. Når brødet er ferdig ristet tar du ett fedd hvitløk, skrellt og skjært i to og gnir den godt på den ene siden av skiva.
Så var det tomatene. Skjær de opp i passe store biter – bruker du perletomater eller snacktomater trengs de kanskje bare å skives, små cherrytomater kan du bare dele i to. Bruker du større tomater må du skjær de opp i mindre stykker. Prøv å gjøre det litt pent (dvs jevnstore stykker) husk at man spiser også med øynene. Skjær noen basilikum blader (ca. 2 blader pr. brødskive) i strimler. Ha tomater og basilikum i en skål, kvern over litt salt og rør forsiktig sammen. Ha tomatene over på brødskivene like før servering. Hell over litt olivenolje (bruk den beste du har) og om du vil kan du kverne over litt pepper. Jeg liker det best uten pepper – tomatene skal være stjernen i denne godbiten.
Det var det hele! Server det som lunsj – server det som en enkel forrett – server som tilbehør til grillmat. Bruschetta er heller ikke så galt som dessert, men det må bli et annet blogginnlegg. God appetit!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 1. september 2013

  Bare hyggelig! Og turkis høres smashing ut!

 • Reply Anonymous 1. september 2013

  Takk for gode svar 🙂 ja, var skikkelig heldig med prisen, men hadde leiet et helt år på en pris jeg kunne ta meg råd til 🙂 den er foresten i turkis, da det var det jeg ønsket meg 🙂

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  @Linn – og tomater som er så godt! Kanskje du skal prøve å like de igjen :))

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  @Anonym
  Ja, beklager har vært veldig treig med å svare på kommentarer, tar et skippertak nå 🙂
  Så hyggelig at du har fått brødbakedilla! Og for en pris du fikk på gryta – kjempebra!
  Når det gjelder hvitløksbrødet, ja , jeg bruker oljen fra confiten. Synes du det blir for overveldende i smak kan du bruke olivenolje i stedet.
  Brød spises raskt her i huset – 1 brød om dagen tenker jeg. Har jeg bakt flere brød om gangen skjærer jeg de i to og skiver de på kortsiden. Legger så skivene i en plastpose og legger den i frysen. Da kan du ta ut det du trenger skivevis… Skal brødet bare oppbevares en dag pakker jeg den bare godt inn i et rent kjøkkenhåndkle.

 • Reply Linn Andresen 29. august 2013

  Skulle så ønske at jeg likte tomater =/ Spiste mye bruschetta når jeg var liten og elsket det, men av en eller annen grunn sluttet jeg å like tomater.

 • Reply Anonymous 22. august 2013

  Nå de siste ukene etter at jeg fikk kjøpt en le cruset gryte på 4,2liter til 999kr (har leita lenge for å finne et godt tilbud) har jeg prøvd meg på 2 av dine brød oppskrifter, vanlig elte fritt brød og havrebrødet begge med stor suksess 🙂 i dag har jeg satt deigen til et hvitløksbrød med confit (lagde confit tidligere i uka) så i morgen er den store dagen 🙂 gleder meg skikkelig! Har noen spørsmål, bruker du olja som du kokte hvitløken oppi til å lage deigen med? Hvordan oppbevarer du brødene for at de skal holde seg ferskes lengst mulig? Og evt hvordan fryser du ned brød? Ønsker å bli skikkelig flink til å bake brød og du har gjort det så mye enklere 🙂 tusen takk! ha en fin sommer! (Spurte tidligere i sommer om det samme, men prøver lykken nå etter sommerferien)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »