Dronningsyltetøy

Dronningsyltetøy

Jeg fikk tips om dronningsyltetøy av Siri som var min bod nabo på Designernes eget Julemarked for et par år siden. Nå to år etter, sitter jeg med nok bringebær og frosne blåbær fra i fjor at jeg føler at jeg kan ta meg ‘råd’ til å bruke mine dyrbare selvplukkede blåbær på en aldri så liten eksperiment. Resultatet : himmelsk! Minste tenåring her i huset fikk smake til frokost i dag, og hennes tilbakemelding var (les med innlevelse) mmmm, det smaker først litt blåbær,mmm, og så mmmm, litt bringebær, mmmm og så litt blåbær igjen,mmmmm…… åååå såååå godt!

til ca. 2 liter syltetøy trenger du

  • 1kg bringebær
  • 1kg blåbær
  • 600 -750g sukker*

*Liker du ‘fast’ syltetøy anbefaler jeg at du bytter ut halvparten av sukkeret med sukker tilsatt pektin. Mengde sukker styrer du selv alt ettersom hvor søt du liker syltetøyet ditt og hvor søte bærene er i utgangspunktet.

Ha bær og sukker i en stor bolle og rør forsiktig om.

Dronningsyltetøy

La bærene stå et par timer og safte seg.

Dronningsyltetøy

Hell bærene i en stor tykkbunnet gryte og kok forisktig opp. Rør av og til. Skum av og la syltetøyet koket 10 minutter. Rør av og til slik at ikke det brenner seg fast i bunnen av gryta. Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. Oppbevar mørkt, tørt og gjerne litt kjølig (i kjelleren for eksempel). Åpne syltetøyglass oppbevares i kjøleskapet.

Du kan finne enda flere fine oppskrifter på syltetøy ved å klikk her.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »