Kjøttboller av kylling, kalkun og squash

Denne oppskriften kan gjerne dobles for dette holder kun til en familiemiddag (vi teller 4 sultne sjeler) ! Lager du dobbelporsjon kan du fryse kjøttbollene og du vet sikkert hvor kjekt det er å ha noe hjemmelagd i frysen å ty til de dagene hvor tid til å lage middag ikke er en del av programmet.

Kjøttbollene spiste vi sammen med en stirfry som jeg raskt satt sammen mens kjøttbollene var i ovnen. Den besto av fullkornsnudler og noe wokede grønnsaker – løk, paprika og gulrøtter var det jeg hadde for hånden men man kan saktens tilsette bønner, mais, spinat, ja nesten hva som helst av grønnsaksrester.  Frister det ikke med nudler og grønnsaker kan du stappe kjøttbolllene i et pitabrød med masse gode grønnsaker og en rømme- eller yoghurtsaus med litt hvitløk og krydder i.

Du trenger, (for ca.40 små kjøttboller):

ingredienser
 • 800g kjøttdeig av kalkun og kylling (eller bare kylling eller kalkun)
 • 1 mellomstor squash, revet, tilsvarer ca. 150g
 • 3 vårløk, strimlet
 • 1 egg
 • 1 håndfull mynteblader, grovhakket
 • 2 håndfull koriander (med litt stilke), grovhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ts spisskumin
 • 1 ts salt
 • ca. 1/2 ts nykvernet pepper
 • olivenolje til steking
fremgangsmåte

Ha alle kjøttbolleingrediensene i en bolle og rør sammen med lett hånd. Stek en liten bit og smak. Juster krydder om nødvendig. Rull farsen til små kjøttboller og stek de i omganger. Pass på at stekepannen din er varm nok og at du ikke legger for mange kjøttboller i pannen om gangen. Når kjøttbollene har fått fin farge legger du de over i en ildfast form (de skal gjennomstekes i stekeovn). Fortsett til alle kjøttbollene er stekt. Ha kjøttbollene i en forvarmet ovn (180C) ca. 10 minutter til de er gjennomstekte.

Så er det opp til deg hva du vil gjøre med de 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »